Lezártuk 2016-ot, reménykedve tekintünk 2017-re – a váltás, vagyis a szilveszter este ezúttal is jó hangos volt, ám ami az embernek mulatság, az a kutyának rémálom.
- hirdetés -

Az orosházi állatvédőknek több elszökött kutyáról van tudomásuk, igyekeznek segíteni abban, hogy hazajuthassanak. Ez azonban egyáltalán nem könnyű, mert könnyen lehet, hogy a hangzavartól megriadt kutyákat már nem is Orosházán kell keresnünk.
– A durrogástól sokkos állapotba kerülnek, és csak mennek, mennek, zavarodottságukban képesek több tíz, akár 100 kilométert is megtenni. Így könnyen lehet, hogy az orosházi elszaladt kutyák valahol máshol tűnnek fel, a nálunk talált kutyák pedig környező településekről tűntek el szilveszter éjjelén – tudtuk meg Szigeti Judittól, az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület elnökétől.
A menhelyre két kutya érkezett az év végén, illetve elején – egy kaukázusi jellegű kutyus, és egy helyes kis tacsilány, egyikükért sem jelentkezett még gazda. Hozzátették: tapasztalataik szerint még mindig sok a chip nélküli kutya, vagy elavultak az adatok – ez pedig megnehezíti, hogy az elcsavargott négylábúak újra otthon lehessenek.
Az állatvédők a +3670/619-23-07-es telefonszámon várják a talált, illetve elveszett kutyák bejelentését, és segíthet az Orosházi kóborkák Facebook oldal is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.