- hirdetés -

Ahogyan a rendőrök, úgy a tűzoltók is megkapták a város ajándékát. Az autós kamerák segítségével ezentúl rögzíthetik a beavatkozásokat, forgalmi helyzeteket.

December 30-án két új számítógépet adott át a város képviseletében Bojtor István alpolgármester az Orosházi Rendőrkapitányság munkatársainak, szombaton a tűzoltóságra érkezett eszközadomány, amit szintén egyöntetűen szavazott meg a képviselő-testület december 9-i ülésén.

A szakai munka segítése – ez volt a cél az elmúlt esztendőkben, és ezúttal is az önkormányzat részéről. Az Orosházi Hivatásos Tűzoltóparacsnokság dolgozói munkakörnyezetének javítása, munkájának segítése érdekében történt az eszközadományozás.

Már az orosházi járművekben a menetrögzítő autós kamerák (Fotó: Vági Kata)
Már az orosházi járművekben a menetrögzítő autós kamerák (Fotó: Vági Kata)

Két menetrögzítő autós kamera mellett konyhai eszközökkel is érkezett december 31-én Bojtor István alpolgármester.

– Ahogy pénteken a rendőrségen, úgy itt is elmondtam, nagyon büszkék vagyunk a város egyenruhás állományára, arra a munkára, amit elvégeznek, biztonságérzetet nyújtva az itt élőknek. Szeretnénk ezt a hagyományt tovább folytatni, és minden olyan eszközt, segítséget megadni, mellyel hozzájárulhatunk komfortérzetük, munkakörülményeik javításához

– emelte ki az alpolgármester. Ezt erősítette meg Antal László önkormányzati képviselő is, elismeréssel szólva a lánglovagok munkájáról.

Már hagyomány az ajándékozás

A tűzoltók köszönettel vették a város ajándékát, a biztató és támogató szavakat, és örömüket fejezték ki, hogy a képviselő-testület döntése értelmében már hagyománnyá vált megajándékozni a rendészeti szerveket. Bohák János tűzoltó alezredes, orosházi parancsnok elmondta, a korábbi alkalmakkor többek közt hűtővel, mikrohullámú sütővel gazdagodtak, ezúttal pedig azzal a két autós kamerával, melyekkel felvételeket készíthetnek a beavatkozásokról, de a forgalmi helyzeteket is rögzíthetik ezentúl.

Az adományok átadása után együtt koccintottak az új esztendőre az orosházi tűzoltóparancsnokságon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.