- hirdetés -

Ezúttal sem okozott csalódást Orosháza fúvószenekara, amely immár 27. alkalommal várta közönségét a művelődési ház színháztermébe december 29-én este. A komoly- és könnyűzenét, énekszót, táncot felvonultató gála nézőinek újfent összművészeti élményben volt része.

Még fél óra a koncert kezdetéig. Nagy sürgés-forgás a színpadon, kamerabeállás, fénypróba, mikrofonpróba. „Hol a kabátom?”, „Feltűzöd ezt nekem?”, „Mikor fotózkodunk?”, „Hol van Krisztián?”. Ilyen és ezekhez hasonló mondatok, szinte tapintható izgalom. És látható öröm.

Na meg profizmus, még akkor is, ha amatőr zenekarról van szó. Mindenki tudja a dolgát, a helyét, a repertoárt. Azt, amit 3 hónapja kezdtek összerakni új karnagyuk, Kőszegi-Németh József vezetésével.
– Próbáltuk egy olyan műsorral felkészülni a mai napra, hogy a közönség, amely megtisztelt minket és teltház fogadja a zenekart, nagyon jól szórakozzon ma este. Emellett szeretnénk egy olyan átfogó képet adni a zenekar munkájáról, amiben van komolyzene, van könnyűzene, ezen belül van például Strauss, de ugyanúgy vannak amerikai filmzenék, musicalok is – osztotta meg az Oroscaféval a zenekar vezetője a koncert előtti percekben.

Idén is széles volt a repertoár (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor
Idén is széles volt a repertoár (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Természetesen a már hagyományos induló sem maradt ki a műsorból, ahogyan a régi nagy kedvencek is helyet kaptak. A koncepció szerint 5-6 új darab került az est programjába, köztük két operett részlet a meglepetésvendég, Bálint Zsuzsanna énekművész kérésére. Szintén évek óta vendégei a gálának és most sem hiányoztak az orosházi mazsorettesek, valamint a zombai tánccsoport.

Fúvószenekarban játszani hatalmas élmény

Ugyanez a sokszínűség elmondható a zenekarról is, ahová az elmúlt hónapokban számos új tag jelentkezett, a régiek közül pedig többen visszatértek.
– Ez egyrészt megtiszteltetés számomra és a zenekar számára is, másrészt szeretném elültetni azt az érzést, amit én is 18 éves koromig, amíg trombitás voltam Kőszegen, nap, mint nap átélhettem: hogy fúvószenekarban játszani, fellépni, térzenét adni, egyáltalán koncertezni, az valami hihetetlen élmény nem csak a közönségnek, hanem nekünk is – hangsúlyozta Kőszegi-Németh József.

Ezt az élményt adta át a nézőknek a zenekar két „felvonásban”, de a karnagy szerint a könnyed kikapcsolódásnál mélyebb tartalommal is bírt az este.

– Minden olyan, ami a muzsikában létrejöhet, az a barátságon, egymás tiszteletén alapul. Ahol felhangzik a zene, ott melódia és harmónia van, ezt a harmóniát jelenti a mai estén az, hogy a táncosok, az énekes, a zenekar szívét lelkét oda fogja tenni a színpadra – osztotta meg az estén túlmutató gondolatait a karnagy.

Odatette és jutalmul sok csillogó tekintetet, számtalan gratulációt és persze vastapsot kapott a bő 2 órás produkcióért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.