- hirdetés -

Az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület 15. alkalommal osztott ételt a két ünnep között. Csütörtökön azonban nem a piactéren, hanem a Képessy utcai Civilek Házába várták a nehéz sorsú embereket.

Az egyesület 2002-ben indította útjára a Mindenki karácsonya elnevezésű ételosztást azzal a céllal, hogy a nehéz körülmények között élők a karácsonyi ünnepek után is érezzék és tudják, van segítség a hétköznapokon is.

A Képessy utcai Civilek Házában, december 29-én tartott ételosztásra – valószínűleg az új helyszín miatt – kevesebben, mintegy ötvenen mentek el. A rendezvényen Burka László és Németh Béla önkormányzati képviselők is jelen voltak.

Meleg étel és törődés 15 éve (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Meleg étel és törődés 15 éve (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– 15 év hosszú idő, ezalatt több mint 1 millió 200 ezer adag ételt főztünk. Segítettünk nemcsak a helyi, de a vidéki embereken is. Ott voltunk a vörösiszap sújtotta településen, Devecseren is. Elindítottuk az adományboltokat is, így már nemcsak meleg étellel, hanem ruhákkal, bútorokkal, egyéb használati eszközökkel is tudjuk támogatni a rászorulókat. Sok minden megéltünk, jót és rosszat is, az elkezdett munkát, azt, hogy segítsünk a nehéz sorsú embereken, tovább folytatjuk – emelte ki Ilyés Gábor, az egyesület elnöke.

200 adag meleg étel, 250 darab palacsinta, 30 óriás pizza, sütemény és tea – már reggel hat órától sürögtek az önkéntesek, hogy minden készen legyen délre. Természetesen a Rétesbolt, a La Rosa Pizzéria és a Fórum Étterem nagylelkű felajánlásai is hozzájárult ahhoz, hogy mindenki jóllakjon, sőt még haza is tudjanak vinni az ételekből.

– Akik ma eljöttek, azok közül többeket eddig nem láttam, örülök, hogy elfogadják segítségünket. Köszönöm a egyházaknak, az önkormányzatnak, az önzetlen támogatóknak, az önkénteseknek azt a segítséget, amivel könnyebbé tehetjük ezeknek az embereknek a mindennapjait – emelte ki Ilyés Gábor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.