- hirdetés -

Játékokat, könyveket, ruhaneműt, édességet és gyümölcsöt is rejtett az autó csomagtartója, amivel azokat a dolgokat vitte ki a Tolnai Péter vezette küldöttség, amelyek a Békés Megyei Önkormányzat kollektívája alulról jövő kezdeményezésének köszönhetően gyűltek össze.

Karácsony előtt adakozóbbak az emberek, szívesebben segítenek, mint az év más időszakában. A Békés Megyei Önkormányzat kollektívája múlt évben a békéscsabai kutyamenhelynek gyűjtött hasznos holmikat, meleg takarókat, kutya- és macskaeledelt. Ebben az évben is úgy gondolták, segítenek valakinek, valakiknek.

Már ősz óta gyűlnek ruhák, játékok, könyvek, használati eszközök a megyeháza raktárában, amelyekkel a nagyszalontai Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekeit szerették volna segíteni a kollégák. Makai Istvánnal, a gyermekotthon vezetőjével akkor került kapcsolatba a megyei önkormányzat, amikor a Jókai színház 24 órás versfolyamára meghívtak az otthonból néhány verselni kedvelő fiatalt. Akkor döntötték el a megyeháza dolgozói, hogy karácsony előtt meglepik az otthon lakóit olyan dolgokkal, amelyeket a mindennapokban használni tudnak, aminek örülnek – tájékoztatott közleményében a megyei önkormányzat.

Sok-sok játék, könyv, sporteszköz, mindenféle ruhanemű, használati tárgy gyűlt össze, amit édességgel, gyümölcsökkel is kiegészítettek, mielőtt útnak indult az autó Nagyszalontára. Tolnai Péter alelnök adta át az adományt az otthon vezetőjének és a gyerekeknek, akik nagyon örültek – főleg a játékoknak és a gyümölcsöknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.