- hirdetés -

Elméletileg a csütörtöki lesz az utolsó ülése Orosháza képviselő-testületének az idei esztendőben. Több mint húsz napirendi pontot egyeztetnek a képviselők karácsony előtt, nem egy vélhetően vitát generál majd.

Ismét téma lesz a régi könyvtár épületének a sorsa –  a Dózsa György utca 7. szám alatti ingatlan hasznosításáról döntenek a képviselők. Az önkormányzat zárt ajánlattételi eljárására négy intézményt hívott meg, melyek közül egy adott be bérleti ajánlatot a megszabott határidőig: a Kodolányi főiskola. A testület arról dönt, bérbe adja-e az ingatlant február elsejétől a főiskolának vagy sem.  Téma lesz a Békés megyei Ivóvízminőség-javító program keretében megvalósult vagyon kiadása,  illetve a Máltai játszóteret működtető Máltai Szeretetszolgálattal feladatellátási szerződés megkötése, és a város ifjúságpolitikai koncepciójáról is szót ejtenek az ülés keretében.

Az ülés 9 órakor kezdődik a városháza nagytermében, élőben adjuk az Orosházi Városi Televízióban és online tudósítjuk az OrosCafén. A napirendeket részletesen ide kattintva lehet olvasni.

A Jövő Építők TDM jövő évi, első három hónapra vonatkozó támogatása is a csütörtöki egyeztetés témái között: a TDM támogatási kérelme 2017-re 10 millió 652 ezer forint, ennek az első negyed évre eső összegét kérné most. A helyi autóbuszközlekedés a legutóbbi soros ülésen is napirenden szerepelt, most ismét tárgyalják. Az előterjesztésben az idei évi önkormányzati ellentételezés összege mellett (az év második felére 13 millió 4 ezer forint) az is szerepel, hogy a jegy- és bérletárak nem emelkednek januártól.

Meghatározzák a  jövő évi élelmezési nyersanyagnormákat, és döntenek arról, hogy az iskolákban, óvodákban a diétás étkeztetés ugyanannyiba kerüljön, mint a nem diétás, azaz kedvezőbb lenne a díjtétel, mégpedig visszamenőleg szeptemberig.  Téma lesz két napirendi pontban is az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. – egyrészt a közszolgáltatási szerződés miatt, másrészt a könyvvizsgáló miatt: 5 év helyett 3 év lenne a könyvvizsgálói mandátuma a városüzemnél.

Klimatizálnák az Alföld Gyöngye Hotelt, a kalandpark és az Orosháza Kártya mérlegével is megismerkednek a képviselők. Gyopárosfürdő marketingkommunikációjára bruttó 10 millió forintot kaphat a város rendezvényszervező cég. A költségvetési rendelet módosítása, a polgármesteri hivatal szervezeti és működési szabályzata, a testület jövő évi munkaterve és a helyi adókról szóló rendelet módosítása (mentesülhetnek az iparűzési adó megfizetése alól a háziorvosi, védőnői vállalkozások, vállalkozók) szintén napirenden – ezeket érintően is döntéseket hoznak a képviselők.

Interpellációkkal és kérdésekkel zárul a hosszúnak ígérkező egyeztetés december 22-én.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.