Akciókkal indítjuk a tavaszt! ÚjHÁZ ​vakolatok elképesztő áron! www.ilovszkytuzep.hu

Az MSZP Simonka lemondását követeli

Szerintük a Fideszes országgyűlési képviselő méltatlanná vált arra, hogy az orosházi polgárokat képviselje, itt az ideje, hogy vállalja a felelősséget és távozzon a közéletből.

Orosháza szégyene! címmel tartott sajtótájékoztatót december 14-én a helyi MSZP nevében Füvesi Sándor önkormányzati képviselő.

– Az országos sajtóban szinte minden napra jut egy botrány, sorra jelennek meg az olyan információk a Fideszes Simonka Györgyről és „bandájáról”, amelyek alátámasztják, hogy a képviselői megbízatását elsősorban a saját és párttársai meggazdagodására használja. Miközben pedig ők gazdagodnak, a falvak, városok szegényednek el – fogalmazott.

Emlékeztetett, hogy Simonka neve az elmúlt években több ügyben is felmerült.
– Ilyen volt a trafikmutyi, a gyanús földügyek, a bedőlt céghálók, a mezőhegyesi „kárpótlás”, a Pilot program, a Mengyi ügy, a három napkollektoros pályázat a családjának és legutóbb a DAREH-nél lezajlott botrány. Látszik, hogy már a Facebookon is csak néhány közpénzből fizetett bérkommentelő védi meg, azok is előre kiadott sablon alapján, a megbízásából, parancsra. Nehéz is mellé állni egy olyan embernek, akit semmi más nem érdekel, csak a maga és a haveri körének a gazdagodása – jelentette ki.

Füvesi szerint Simonka nem a választókerület, hanem a saját érdekeit képviseli. Szerinte ezt jelzi az is, hogy minden elnyert pályázat és közbeszerzés mögött ugyanaz a Simonkához szorosan köthető érdekkör jelenik meg.

Emlékeztetett, az orosházi képviselő-testületben többször javasolták egy korrupcióellenes tényfeltáró bizottság felállítását, amit a Fideszes többség még napirendre sem vett.
– Felszólítjuk az orosházi Fideszes képviselőket, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel határolódjanak el a Simonka György által képviselt lealacsonyító, kisstílű, haszonleső szellemiségtől, és képviseljék valóban az orosháziakat. Ne asszisztáljanak tovább Simonka korrupciógyanús ügyeihez. Simonka György méltatlanná vált arra, hogy az orosházi polgárokat képviselje, itt az ideje, hogy vállalja a felelősséget és távozzon a közéletből. Adja át a helyét azoknak, akik a saját önös érdekeik helyett a tehetségükkel és a szorgalmukkal valóban Orosházáért, a város és térsége boldogulásáért akarnak dolgozni – zárta a képviselő.


Hogyan tudsz hozzászólni? Itt a segédlet
 • Tuskó Hopkins

  Most komolyan azt akarja valaki, hogy ez a derék és becsületes Simonka eltűnjön a közéletből és a sleppje (Elekes, Dávid, Fejesné, Lövei, Bojtor, stb.) kezdjen el megtanulni új fagyit nyalni?

  https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=http://www.korrupcioinfo.hu/wp-content/uploads/2016/10/mentor-menedzsment.pdf

  http://www.korrupcioinfo.hu/korrupcioinfo/nesze-semmi-fogd-meg-jol-voldemort-szolgai-bekesben-is/

  http://www.korrupcioinfo.hu/korrupcioinfo/zocialis-zovetkezetek-mire-is-szovetkeznek/

  Bár egyszerű a Fidesz korrupció-interpretációja. Rosszindulat az ellenzék részéről és az ügyet lezártuk. 🙂

  Az oktatás (PISA-teszt), egészségügy (újabb 75 milliárdos konszilidáció), gazdaság http://www.portfolio.hu/img/upload/2016/12/untitled_2-20161209.png mind nem számítanak, lemaradtunk mindenhol és mi békésen tűrjük ezt.

 • Rácz József

  “2013. évi CCXXXVIII. törvény III. Fejezet

  Helyi népszavazás kezdeményezése
  10. A helyi népszavazás tárgya
  32. § (1) A helyi önkormányzat képviselő-testülete helyi népszavazást rendelhet el a képviselő-testület hatáskörébe tartozó ügyben.
  (2) Nem lehet helyi népszavazást tartani
  a) a költségvetésről és a zárszámadásról,
  b) a helyi adókról,
  c) a képviselő-testület hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási kérdésről,
  d) a képviselő-testület feloszlásának a kimondásáról.
  33. § A képviselő-testület helyi népszavazást köteles elrendelni abban a kérdésben, amelyben törvény vagy önkormányzati rendelet helyi népszavazás megtartását írja elő.
  34. § (1) Helyi népszavazást kezdeményezhet
  a) a képviselő-testület tagjainak legalább egynegyede,
  b) a képviselő-testület bizottsága,
  c) az önkormányzati rendeletben meghatározott számú választópolgár, ami nem lehet kevesebb a választópolgárok tíz százalékánál, és nem lehet több a választópolgárok huszonöt százalékánál.
  (2) A képviselő-testület köteles elrendelni a helyi népszavazást, ha azt az önkormányzati rendeletében meghatározott számú választópolgár kezdeményezte.”

  Nos, szerintem itt az ideje, hogy a város polgárai – ha másképpen nem megy – egy helyi népszavazással kötelezze a városvezetést arra, hogy hozzon létre egy “Simonka körül kialakult helyzetet” vizsgáló Bizottságot, melyre “idézze” meg Simonka Györgyöt, és mely Bizottság nyilvános munkájáról a helyi média élő egyenes adásban adjon közvetítést!

  Mivel a Bizottság felállítását mind az MSZP, mind a Jobbik is szorgalmazta, így a helyi népszavazáshoz szükséges Képviselői létszám biztosítva van!

  Tisztelt ellenzéki Képviselő urak!
  Itt az ideje, hogy ne csak beszéljenek, hanem cselekedjenek!

  Rácz József
  2016.12.15.

 • SzociLaci

  Én meg azt hallottam, hogy Simonka az MSzP
  megszüntetését követeli!

 • SzociLaci

  Olyan bájos amikor a szocialisták korrupciót kiabálnak.

 • Rácz József

  „Ez a baráti közösség egy része arra kérte a stábot, hogy segítsenek abban, hogy elmondhassák a véleményüket, a másik része pedig azt kérte, hogy nehogy elharapózzanak az indulatok, csak olyan kommentek jelenjenek meg, amely tűri a nyomdafestéket, és tudomásom szerint egy kolléga vállalta, hogy összegyűjti az eddigi hozzászólásokat, melyeket, ha akartak használtak, ha nem, nem.”
  / Simonka György/ /index.hu/belfold/2016/12/10/valaki_megmondja_hogyan_kommenteljenek_a_bekes_megyei_fideszesek/

  Szóval, ha jól értem a Mi Simonkánk magyarázkodását, az a bizonyos facebookos „gondolatmankó” a „baráti közösség” egy részének kérésére került „kifaragásra”!

  Hát, akkor bizony Simonka uram „baráti közössége” most – Simonka által – jó alaposan le lett kiskorúsítva – mi több, mélyen lenézve – hiszen Simonka ezzel a kijelentésével lényegében nem deklarált mást, mint azt, hogy az Ö és haverjai körül sertepertélő „baráti közösségnek” tagjai olyan kulturális – mentális – állapotban léteznek, hogy képtelenek két-három mondatot leírni Simonka védelmében anélkül, hogy a Simonka „stábja” ezen célnak elérése érdekében „gondolatmankót” ne lökne hónuk alá!

  Őszintén szólva, nem is gondoltam, hogy ennyire nagy a baj – meg a szükség – Simonka uram környezetében?

  Vagy az is lehet, hogy nem is létezik semmiféle „baráti közösség” felkérés meg pláne, hiszen erre vonatkozóan semmiféle említést nem tett a facebookon terjengő „segédeszköz”?

  Ahogy olvasom Simonkától – sajnos, nem a „baráti közösség” valamely tagjától, úgy talán hitelesebb lett volna – az egyik része a „baráti közösségnek” azt kérte: „csak olyan kommentek jelenjenek meg, amely tűri a nyomdafestéket”!

  Idézek a facebookos „gondolatmankóból”:
  „Ezek a posztok már szerepelnek, csak jó példaként kerültek ide. Nehogy valaki szó szerint feltegye!!!”

  És íme, egy példa a „nyomdafesték” használatára:
  „Ne hagyd magad Gyuri! Taposd el a férgeket!”

  Ejnye – bejnye, Simonka uram „Népi hősei”!

  Hát az effajta gondolatok lennének azok, melyek még „tűrik” a nyomdafestéket?

  Szóval azok, akik politikailag támadják Simonkát, akiket felháborít az Ő politikai létezése, a mutyi gyanús ügyei, az ilyen és hasonló „gondolatmankót” használók szerint „férgek” lennének?
  És ha ezek az emberek férgek, akkor vajon mit zabálnak?
  Talán éppen a Simonka meg a haverjai által bűzös rothadásba taszított ország hulláját?
  Ezek a másként gondolkodók olyanok, akiket – csak azért, mert megvetik és kritizálják Simonka működését – el kell taposni?

  Vajon tisztában van Simonka meg a „stábja” azzal, hogy mit jelent – történelmi emlékezetben – valakiket „eltaposni”?
  Vajon verbálisan, vagy esetleg fizikailag is értendő az „eltaposásra” való – Simonka felé intézett – felhívás?
  Vajon miért nem utasítja vissza a mások ilyen olyan „eltaposására” – Ne adj ég! – esetleg ilyen – olyan “megsemmisítésére” irányuló kommenteket Simonka?

  Áh, persze!

  Most jut eszembe, hogy Simonkának nem szokása a kérdésekre válaszolni, hanem a helybéli szolgalelkű és gyáva haverjait felhasználva időről – időre kitér az elől, hogy a város nyilvánossága elé álljon, és beszámoljon arról, amit Róla naponta hallunk, látunk, tapasztalunk!

  „Ezeket a pofonokat csak Simi tudja kiállni” – szól a gondolatindító egyik mondata!

  Hát ez érdekes!
  Én ugyanis eddigi életemben úgy tudtam, pofonokat csak olyanoknak lehet adni, akik elég bátrak ahhoz, hogy kiálljanak, ám láthatólag Simonka gyáván a „szorító sarkába” húzódik, és a helybéli szolgalelkű haverjai védelmében lapít!

  Ez lenne a „pofonok kiállása”?

  Ha-ha- ha-ha!
  Blöff-blöff- blöff- blöff!

  Nos, számomra Simonka politikai léte, működése, ennyi, és nem több!

  Rácz József
  2016.12.18.

 • Rácz József

  „A miniszterelnök elég tapasztalt politikus, hogy pontosan tudja, hogy mi lenne egy olyan interjúból, ahol egy vállaltan ellenzéki orgánum próbálna úgymond kérdéseket feltenni. Hát erre nincs szükség!” /Kovács Zoltán kormányszóvivő/
  Forrás: 444.hu/2016/12/19/kovacs-zoltan-egy-kommentelo-kerdesere-reagalva-elarulta-hogy-orban-viktor-miert-nem-ad-interjut-ellenzeki-lapoknak

  Nos, mivel én meg „tapasztalt újságolvasó” vagyok, ezért pontosan tudom, hogy Orbán azért nem nyilatkozik a „vállaltan ellenzéki orgánumoknak” mert egyszerűen gyáva, hiszen pontosan tudja Ő is, meg mindenki – aki nem a feneke lyukában hordja a fejét – hogy olyan kérdésekre kellene válaszolnia, melyekre nem lehet tisztességes, becsületes, igaz Magyar embernek hazugság nélkül válaszolni!

  És mert tudjuk magától Orbántól – igaz, csak Tőle – hogy Ő még életében sohasem hazudott, így hát két lehetősége van!

  Az első:
  Leül „egy vállaltan ellenzéki orgánum” újságírójával szembe, és hogy ne kelljen meghazudtolnia egykori saját Önvallomását, igazat mond, ám sajna akkor mindenki számára ki fog derülni – még azok számára is, akik jobban hisznek Orbánnak, mint saját szemeiknek – hogy hogyan lopták szét az országot, meg kiderül az is, hogy amit Orbán eddig igazságként „árult” az vegytiszta hazugság, átverés, és egy ország megnyomorításának ördögi folyamata volt!
  A második:
  Marad a jelenlegi helyzet, ahol Orbán – aki nevetséges módon népének hőseként, megmentőjeként pózol – gyáván hallgat és menekül a „vállaltan ellenzéki orgánumok” elől, miközben naponta „harcosnak” adja el magát, aki hol a rezsicsökkentésért, hol az Unió ellen, hol a tejesember ellen, hol a villanyszámlás ellen, hol az utcán kóborló másfél kilós kutyák ugatása, hol az egész ellenzékkel, hol meg mindegy kivel szemben, harcban áll!

  Hogy miért?

  Nos, szerintem azért, mert Orbán pontosan tudja, hogy a sok megnyomorítottnak, kisemmizettnek ez kell ahhoz, hogy elfeledje az üres pénztárcájának, hűtőjének, halomban álló kifizetetlen sárga csekkjeinek látványát.
  A minimálbéren élő, vagy a létminimum alatt tengődő négymillió ember, gyermek, biológiai vegetálásának nyomasztó tudatát.
  A kórházakban fertőzésekben elhunytak segélykiáltásait.
  Az éhező gyermekeik sóvár tekintetét a pékség kirakatának üvegéről visszaverődve.
  No, meg a koraszülött ártatlan csöppségek kiszolgáltatottságának látványát, a Szegedről érkező mentőt várván.

  Orbán pontosan tudja – hiszen „eléggé tapasztal politikus ahhoz” – hogy egyetlen esélye a látszat és az általa kreált mocsoknak és gyalázatnak a fenntartására, ha állandóan ellenséget kiállt – megfélemlítve azokat, akiknek már csak a puszta fizikai létük az, amit elveszíthetnek – és mindeközben hallgat mindarról, hogy amit tett, azt lényegében nem értünk – és még csak nem is a sajátjaiért tette, még ha úgy tűnik is – hanem kizárólag Önmagáért, hatalmának, gőgjének megőrzéséért.

  Nos, csodálkozhatunk-e ezek után azon, hogy Simonka uram – a helybéli „kisorbán” – is lapít a naponta Őt körbelengő mutyi ügyek hallatán, és ha lehet fokozni, még gyávább módon menekül az elől, hogy kiálljon a „nyíltan ellenzéki politikusuk, vagy a nyíltan ellenzéki, vagy egyszerűen a hatalom mocskától, bűzétől megcsömörlött Orosháziak elé” és megvédje az általa, meg a bértollnokai által – mások által nem – hangoztatott tisztességét, szavahihetőségét?

  Hogy ezért Orbán, vagy a helybéli „hűbérese” lenne a felelős?
  Nos, egy lólengőt!

  A felelősök Mi vagyunk, élünkön a szintén gyáva és tehetetlen helybéli ellenzékkel, akik között olyan Képviselő is akad, aki az elmúlt két évben jószerével a nem, az igen, a tartózkodom szavakon kívül eddig még csak a Képviselői esküt volt hajlandó szavak formájában a szájából „kiengedni” a politikai térbe.
  Nem, nem, ez így nem igaz, hiszen most szóltak, hogy Képviselő – testületi ülések előtt, illemtudóan köszönni is szokott.

  Visszatérve:
  Szóval, így a vásárlási ródsóvá silányult Karácsony előtt, ha valamit lehet kívánni Önmagunknak az az, hogy ideje lenne – no, nem magunkért, hanem gyermekeink, unokáink jövőjéért – felhagyni a hátsónkba való fejhordozással, ki kellene egyenesedni, meg kellene törölni a szemeinket, és egy óriási nagyot az „illetékesek” asztalának közepére csapva azt üvölteni: Eddig, és nem tovább!

  Hogy ez bekövetkezik-e?
  Nos, azt hiszem a vágy, hogy ez bekövetkezik olyan, mint a Karácsony ünnepének vásárlási ródsóvá való tébolyodása: nevetséges, szánalmasan ostoba, illuzórikus!

  Hogy mi lehet mégiscsak a vigasz?
  Nos, szerintem nem több, mint a sekély kéj, miszerint ha így is lesz, legalább konzekvensen maradunk azok, akik voltunk…, még ha beledöglünk is!

  Rácz József
  2016.12.21.

 • Helyi lakos
 • Tuskó Hopkins

  Polt Péter: „Simonka György országgyűlési képviselő, így az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 74.§-ának (1) bekezdése alapján személye ellen csak az Országgyűlés előzetes hozzájárulásával lehet büntetőeljárást folytatni. Simonka György országgyűlési képviselővel kapcsolatban a mentelmi jog felfüggesztését az ügyészség nem indítványozta.”

  Győzött az (i)gazság. ĐĐĐĐĐĐĐ

 • Gábor Papp

  Egy világ omlana össze benned, hetekig sírnál, mert nem bírnád feldolgozni. 🙂 🙂

 • Bárki is kerül hatalomra, elfajzik. A hatalom tudat módosulást okoz. Cseberből vederbe.

 • Lajosné Szatmári

  A dolog nem ilyen egyszerű. Az tény, hogy bár mindenki tudhatta, kiket választ, mégis rájuk szavaztak. Háromszor is. Úgy látszik, a sors háromszor veri el a port az országon! Talán tanulunk belőle, amíg nem késő!

 • Tuskó Hopkins

  Világos. Tehát akkor a lopást nem kell büntetni, mivel úgyis lesznek majd tolvajok. Semmi gond ha ellopják a gyerekeink jövőjét Ön szerint.

  Gratulálok.

 • SzociLaci

  Nem , kedves asszonyom. A sors, vagy inkább az ostoba emberek, csak kétszer verték el rajtunk a port, de hálIstennek annak az időnek már vége. Értem én, hogy most azok sivalkodnak, akik szabadon garázdálkodhattak a pénzünkkel, de szeretném megnyugtatni azok az idők soha többé nem jönnek vissza. Sajnos a jelenlegi ellenzéknek ennyi az összes tudása, sír, mint a kisbaba , amelyiknek kiesett a cumi a szájából.

 • Tuskó Hopkins

  Valami olyasmi párt nem jöhet szóba, ahol nem lopják a közpénzt? Ez kizárt dolog Ön szerint?

  Az MSZP-SZDSZ is lopott ahol tudott, de csak ugató kiskutyák voltak Önökhöz képest.

 • SzociLaci

  Olyan nagyon jó lenne. Hallhatnánk a javaslatokat?
  Ez az ön és a kisebbség véleménye, azonban az ország zöme tisztában van a tényekkel. Nem ártana olvasni valami mérvadó médiát is, ha már a saját érzékszerveinek sem hisz.

 • czékla

  …………….

 • Tuskó Hopkins

  Ok, elolvasom a 888-at és a pesti srácokat is, majd belenézek az M1-be és a TV2-be is.😁😁😁😁

 • SzociLaci

  Isten őrizz, még megtudná, mi is az igazság. Maradjon csak a saját oldalain, azok azt írják amit olvasni szeretne. Csak egy baj van, hogy az álomból fel kell ébredni, aztán megint itt a valóság.

 • Tuskó Hopkins

  Gondolom Juhász Péter is azért nyeri sorra – eddig kb. 20-at – a helyreigazítási pereket a fent nevezett médiákkal szemben, mert azok “igazat” írnak. 🙂 🙂 🙂

  Bírósági végzések igazolják ezt, mielőtt kételkedne benne.

 • Paraszt Öreg

  Tisztelt Fórumozók Hozzászólók.

  Nagyon érdekes cikket olvastam a Magyar Narancs
  nyomtatott számában, ajánlom mindenkinek figyelmébe. Az olvasmány nagyom jól
  összefoglalja Simonka György munkásságát, ami mégis újszerű, hogy behelyezi az
  országos trendbe is. Olvashatunk arról, hogy a vitatható programokat a Fidesz
  felsőbb köreiben ötlötték ki, ezáltal Simonka csak egyszerű közreműködő.
  Természetesen Ő sem járhat rosszul. Ez a kapcsolatrendszer biztosítja a
  pártvezetés részéről a teljes védelmet, így az Ő gyanúsítása az állampárt
  vádolása is egyben. Ha Simonka György esetleg visszavonul az aktív
  politizálástól, akkor az esetleg helyére léphető / Dávid Z. , Sára Csaba,
  Kovács Péter Dávid / már nem hoz a jelenlegitől eltérő irányvonalat.

  Az írásban a múltról van szó, de én a jövőről szeretnék most írni, véleményt formálni. Pontosabban a Zalai Mihály vezette megyei önkormányzat programjairól, melyben Ruck Mártonnak / Simonka számára Ruck Marci barátom/ is fontos szerepe van.

  1 program „ Fiatalodó Békés” mely célja az eltávozó fiatalok térségben tartása, vitathatatlan hogy fontos cél. A megvalósításhoz hozzárendel 2800 millió forintot, melynek a tagolása a következő kép történik Ösztöndíjak kifizetése 437 millió ft. e mellet szerepel még projekt előkészítésre, tanulmányra 135 millió, Képzési programok kifejlesztése 654 millió, célcsoport toborzás mentorálás 230 millió, Szemléletformáló programok 157 millió ft, kommunikáció 221 millió ft. Workshopok 81 millió ft. Az összes szolgáltatás tanulmány 2329 millió forintba fog kerülni. Számomra ez a projekt nagyfokú hasonlóságot mutat a „ Kulcs a jobb élethez” valamint a „ Jövőt gyermekeinkkel építjük program”- okhoz, melyekben az eredmény ugyancsak nem mérhető látható. Természetesen a programok gazdái a Békés Megyei Területi Társadalmi Aktivitás Nonprofit Kft, Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása. Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány, melyek biztosítják a “megfelelő lebonyolítást a pályázók körét”.

  2. program a klasszikus „ Kitörési pont a háztáji gazdaságok irányába”, melynek a gazdája a Békés megyei Területi Társadalmi Aktivitás Nonprofit Kft, valamint az Európai
  Uniós Célú Nonprofit kft Oh. Mikszáth K u. 2 .A program ösz költségvetése 1999 millió ft. GINOP programból, valamint 2000 millió ft. EFOP programból. A cél a már meglévő program tovább fejlesztése 1000 fő foglalkoztatása, mely szintén üdvözlendő. De nézzük a részleteket!

  Az EFOP program 2000 milliójából 1699 millió megy a megvalósításra igénybe vett szolgáltatásokra, melyből már csak a toborzásra 162 millió fog elmenni, Egyénre szabott fejlesztési tervek további 162 millió, de ne legyek igazságtalan a beruházás pontban található121 millió ft van meghatározva.

  Ugyan ez a program GINOP-ból is kap támogatást, 1999 millió ft-ot. A munkavállalók bére 993 millió ft., viszont az igénybe vett szolgáltatások összege 513 millió ft. Ebben benne foglaltatik a rendezvényszervezés 108 milliója, a célcsoport mentorálása 54 millió, kompetencia program 54 millió, tananyag kidolgozása 54 millió, érzékenyítő
  tréning 10 millió stb. Az egész terv jól kidolgozott, sok megírandó tanulmányra
  meg van adva a költségkeret. Amit nagyon hiányolok az anyagból, hogy mit fognak
  termelni, mennyi lesz a közvetlen költség, az árbevétel, a termelendő árú piaci
  helyzete,értékesíthetősége, fenntartható lesz-e a program?

  Természetesen részletesen nem áll módomban itt
  elemezni a programokat azt mindenki megtalálhatja a Békés Megyei Önkormányzat
  honlapján / ha addig le nem veszik/.

  Szeretném, megkérdezni kedves olvasómat ezen az úton valóban megérkezünk Európába?

  Következőekben szándékozom még írni az „ Egészségtudatosságra épülő társadalom”, valamint az „ Önkéntesek a felzárkóztatásért programokról is.

  Köszönöm a figyelmet annak aki idáig elolvasta az íráson, természetesen lehet vitatni.

  Tisztelettel Öreg Paraszt

 • Tuskó Hopkins

  A Fidesz egy korrupt és hazug társaság a holdudvarával egyetemben. A megdöbbentő mégis az, hogy nem történik semmi. Valahogy a magyar társadalom a Kádári-felfogáson képtelen túllépni. Nem baj ha lopnak, csak kapjak én is néha egy Erzsébet-utalványt. A 300 Forintos vizitdíj megmozgatja az embereket, a milliárdos lopások nem. A fiatalok meg nagy ívben elkerülik a politikát, mert kb. 500 ezer ember külföldön dolgozik, jelentős részük fiatal. Anno nevettünk Ceaucescu-n, amikor a ’80-as években hipermodern stadiont építtetett a szülőfalujában és soha nem gondoltuk volna, hogy ez nálunk is előfordulhat. Ennek az őrültnek tapsol néhány millió ember ma Magyarországon. Menthetetlen ország vagyunk.

  Valószínűleg az egyik hivatal jelenlegi vezetőjét – aki egy Hölgy – indítják majd Simonka helyett.

 • Paraszt Öreg

  Tisztelt „ Tuskó Hopkins” Úr

  Ceaucescu-i hasonlata nagyon találó, a szocialista kádári rendszerben is meghökkentő volt a román vezér nagyzási mániája. A román népnek viszont volt egy mentsége, jelesül a kiépített véreskezű titkosszolgálat. Soha sem gondoltam volna, hogy a magyar nép úgymond demokráciában képes lesz lesüllyedni erre a szintre. De itt vagyunk, és
  haladunk a megkezdett úton. Véleményem szerint innen csak úgy juthatunk feljebb, ha a lakosság felnő, és képes lesz polgárként gondolkodni. Képes lesz megfogalmazni érdekeit, ugyanis az elcsalt, rosszul felhasznált milliók, a mi és családunk jövőjét károsítják meg. Azoknak, akik ezt felismerik, környezetükben hangoztatni kell. Fel kell vállalni a politikai másságot, nem lehet csendben hallgatni.

  Az hogy majd ki indul képviselő jelöltként, gyakorlatilag mindegy. A felépített rendszer a rossz, a trend marad, személye olyan lesz, mint Dávid Zoltán polgármesterünké.

  Tisztelettel Öreg Paraszt

 • Paraszt Öreg

  Tisztelt Fórumozók Hozzászólók.

  Véleményem szerint nem csak a múltban megtörtént gyanús dolgokról kell beszélni, hanem foglalkozni kell a jelennel, valamint a jövővel is. Elsőként foglalkoznék a Dél-Békés Mentőcsoport Katasztrófavédelmi Alapítvány felügyeletével tervezett programról. Az alapítvány székhelye Pusztaottlaka, kuratóriumi elnöke Dr Garay Rita Tótkomlós polgármestere, viszont tagadhatatlan Simonka György szerepe a testület életében. A program 1999 millióból valósul meg, címe „Önkéntesek a felzárkóztatásért” Tagadhatatlan az önkéntes munkára szükség van, de Németh Szilárd óta tudjuk, hogy ez csak a kormány közeliekre vonatkozik. A program 600 fő önkéntes szervezésére tesz
  kísérletet, de azt nem részletezi, hogy milyen területen. Mi lesz az önkéntesek munkája, mit fognak végezni? Valójában nem is erről van szó, sokkal inkább az előzőleg bemutatott programokhoz hasonlóan a képzésfejlesztés, rendezvényszervezés tanulmányírások. A lényege már ismert a lezajlott programokból.
  Az 1999 millióból 1765 megy el különböző szolgáltatásokra, Pl: e-learning képzési programok elkészítése és hozzáférhetővé tétele a projekt weboldalán 126 millió, önkéntesek szakmai képzési programjainak kidolgozása 100 millió, 142 nap workshop tartása napi 350 ezerért összesen 49 millió ft.

  Önkéntesek toborzása mindössze 150 millió, melyből social kampány 30 millió, Nyomtatott média kampány 60 millió forint. Ezen összegek mellet eltörpül az önkéntesek tényleges képzése melyre 78 milliót szánnak.
  Közösségi rendezvénye lebonyolítása viszont már 968 millióra rúg, melyből Közösségi rendezvények 153 millió, szűrőnapokra viszont csak 8 millió jut, de az önsegítő hálózatok szervezése 630 milliót vesz igénybe. természetesen az eredményeket kommunikálni kell, erre van 110 millió.
  Felszerelés fejlesztésére már csak 80 millió fog jutni.

  Jól kivehető, hogy a program jelentős költségei sok esetben lepapírozhatóak, a programmal főleg a tanácsadó, szervező vállalkozások fognak jól járni. Az említett cégek kiválasztásában meghatározó lesz a kedvezményezett alapítvány, és annak háttér embere.

  Évek múltán majd lehet sajnálkozni, hogy már megint volt egy program melyben a kormány közeli vállalkozók jól jártak. De már késő!

  Ön hogy látja ezt kedves olvasó? Van véleménye?

  Tisztelettel Öreg Paraszt

 • Tuskó Hopkins

  Alapvető emberi tulajdonság, hogy a zemberek szeretik magukat és a családjukat biztonságban érezni. Arra szavaznak, akik számukra ezt biztosítják. A Fidesz pedig nagyon ügyesen – ha szabad ezt a szerencsétlen szót használni erre – manipulálja az embereket. A Kádári-érában is azért maradtak csendben a zemberek, mert biztonság vette őket körül. És a Fidesz ugyanerre a taktikára épít. Rezsicsökkentés révén azt hiszik a zemberek, hogy több marad a zsebükben, az újabbnál újabb (ál)ellenségtől pedig csak a Fidesz tudja megmenteni őket. És ha az az ára, hogy az ilyen pofátlan senkik mint Simonka és társai a szemüket is kilopják, akkor legyen ez az ára. Sajnos nagyon kevesen teszünk ezen szemlélet ellen. Az ilyen szervilis Burkus-ok, SzociLaci bácsik, Dávidok, Rogánok addig meg sütögetik a maguk pecsenyéjét a mi pénzünkből és támogatják ezt a beteg Orbánt és a rendszerét.

  Ceaucescu stadionjából mára a pusztulat maradt, ami előrevetíti a felcsúti stadion sorsát is.

 • Tuskó Hopkins

  https://uploads.disquscdn.com/images/63c933e53258e87734f62a95f30ba61a688c579026f8dcab9d90b859d3425a27.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/694ed256cee92575ce227cf5eee70ad2b1c90831d828e4c108ec567954c05894.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/6fed3eb1c97f4a8fc4228430478d3825311f522c0a5e02e449672058d81084b3.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/23061875087ecda35b2a883b360b1a54ec49274b768a9312dde9579211ff1627.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/58b87b8b33e7ebc8c4d8cc5182b60aa528e957e1147666b356708c50428ef10d.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/8a09a3ea9d8a3f395ec684e81bae49c74d3bf0bb966ef18543ac77611827e5c6.jpg

  A kedvencem ez 220 millióért (!!!!): “Az esetmegbeszélés célja, hogy a résztvevők saját eseteinek a bemutatása révén, a csoportos esetmegbeszélés módszereivel növelje a szakemberek szakmai tudatosságát, módszertani – eszközbeli tárházát, és – nem utolsósorban, – a csoportos támogatás révén erősítse az esethozó szakmai magabiztosságát. Az esetmegbeszélő csoportban a foglalkozások tartalmát a résztvevők által felkínált, vezetésében elakadt esetmunka ismertetések alapozzák meg. A programon való részvétel feltételezi a szakemberek gyakorlati nehézségeit és az azok enyhítésére irányuló szándékát. A feldolgozások során az esethozó belső fejlődését segítve újrafogalmazásra kerül a probléma, nagy hangsúlyt helyezve a sokszempontúságra, az egymástól eltérő megközelítések legalitására. Mindezek eredményeképpen az esethozó képessé válik a felkínált ötletekből választva továbbtervezni esetvezetését. A gyakorlati tevékenység és az ismeretek integrálása elősegíti a résztvevők tudatosabb, tervezettebb segítő tevékenységét. Az esetmegbeszélés célja, hogy segítséget nyújtson a hatékony feladatellátáshoz, segítse a rendelkezésre álló információk feldolgozását, felfedje a potenciális probléma- és konfliktushelyzetek (s egyben segítsen azok elkerülésében), és segítsen a változások kezelésében.
  Az esetmegbeszélés célja, hogy a résztvevők saját eseteinek a bemutatása révén, a csoportos esetmegbeszélés módszereivel növelje a szakemberek szakmai tudatosságát, módszertani – eszközbeli tárházát, és – nem utolsósorban, – a csoportos támogatás révén erősítse az esethozó szakmai magabiztosságát.”

 • Paraszt Öreg

  Tisztelt Fórumozók Hozzászólók.

  A mai hozzászólásomban arról is szeretnék írni, hogy Orosháza város vezetői miként hazudnak az Alföld Gyöngye szállodával kapcsolatban.

  Van még fejlesztési program melyet érdemes megismerni. mert programokban élen járunk. Természetesen sok hasonlóságot mutat az előző napokban ismertetett programokkal. Címe:
  1). „Egészségtudatosságra épülő társadalom és gazdaságfejlesztés Békés Megyében”. Feladata vegyszermentes növénytermesztés, és az ehhez szükséges fejlesztések, személyiség tréningek. A program gazdája a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú alapítvány, Dél- békési Kistérségi Többcélú Társulása, valamint a Békés Megyei Vállalkozási és Fejlesztési Nonprofit Kft.. A program tekinthető Pilot II.-nek is.

  A program két irányba valósul meg, egyik a Dél-békési térséget veszi célba EFOP-ból 1699 millió GINOP-ból 998, millió költségvetéssel, a másik irány a teljes megye, mely így EFOP-ból 7999 millió GINOP-ból 8999 milliót emészt fel. Adjuk csak össze, 19 milliárd 695 millió, csak mellékesen a megye teljes fejlesztési kerete 58 milliárd ft. Innentől kezdve egy kicsit komolytalanná kezd válni a terv, de ha igaz, és megvalósul,úgy az aránytalanságot mutatna.

  Nézzük a terveket!
  Felzárkóztatásba bevont létszám: 5.000 fő. A végleges költségvetés szöveges indoklás szerint tovább bontanám:
  – munkaerőpiaci képességfejlesztésben résztvevők száma: 1000 fő elérése személyes és/vagy elektronikus úton.
  – egészségtervvel rendelkezők száma: 1000 fő elérése személyes és/vagy elektronikus úton
  – humán szolgáltatásokkal ellátott lakosok száma: 1000 fő elérése személyes és/vagy elektronikus úton. Az elektronikus útónba beleszámíthat a honlapon érdeklődők, regisztráltak száma is, így könnyen teljesíthető.
  – háztáji gazdálkodásba vont kiskerttulajdonosok száma: 200 fő

  Vállalkozásfejlesztésben részesült vállalkozások száma:
  – Tanácsadásban részesített munkavállalók száma: 1.000 fő
  – Képzésben részt vevők száma:
  menedzsment képzés: 170 fő
  szakmai képzés (organikus gazdálkodás): 1000 fő

  Költségszerkezetből csak néhány példát emelnék ki:
  Partnerek felkutatása az organikus gazdálkodás bevezetéséhez („jó példa” vállalkozások, akik részt vesznek a képzések kifejlesztésében, végrehajtásában 1440 napon keresztül napi 90 ezerért, összes költsége 129 millió.
  A mintagazdaságok kijelölése1440 napon keresztül, napi 90 ezer bekerülési
  költséggel 129 millió.
  Megvalósíthatósági tanulmány 12 ív terjedelemben ívenként 500 000 ft, azaz 6 milliós költséggel.

  Amit nagyon hiányolok, hogy a tervezet nem terjed ki a tényleges megvalósíthatóságra. Ezt nem az elindított 2,5 milliárdos program részeként kellene vizsgálni, hanem már a programalkotás folyamatában. Előre kellene gondolkodni! A program nem mutatja be a piaci viszonyokat, nem foglalkozik a fenntarthatósággal, legnagyobb mértékben a megírható tanulmányokkal, kiadható szolgáltatásokkal törődik.

  2.) “Új oktató és módszertani hálózat az alapellátás fejlesztésére” c. prevenciós modell kidolgozása és tesztelése Békés Megyében

  A program három részre bontható: megyei, országos, valamint Orosházára telepítendő módszertani központtal.
  A program alapvetően üdvözlendő, tekintve a jelenlegi egészségügy helyzetét figyelembe véve. Ha a fő cél nem a teljesítmény leigazolása, és a pénz felvétele lesz ,
  akkor talán eredményes is lehet. Viszont arányaiban túlsúlyosnak tekinthető a
  szemléletváltó, mentorálló projektelem, míg a közvetlen tényleges szűrő,
  megelőző elemek kisebb arányt képviselnek. Megjegyezném, hogy jelenleg is van
  ifjúság egészségügyi szűrés, mely sok esetben kiterjed a programban vázolt,
  elemekkel, miközben az oktatási intézményekben, külön szervezés nélkül igénybe
  vehető. Szerintem ennek fejlesztése sokkal hatékonyabb lenne. De terjedelmi
  okokból ezt be is fejezném.

  Rátérnék a bevezetőben említett gondolatra. a 2015-ős program tartalmaz
  infrastrukturális beruházást is, mely az Alföld Gyöngye hotelt érinti. Idézem:
  „A módszertani képzőközpont Orosháza-Gyopárosfürdő területén rendelkezésre áll egy Országos Alapellátási Módszertani és Képzőközpont kialakítására alkalmas wellness
  szálloda. 157 vendég egyidejű elhelyezését biztosítja 70 szobával és apartmannal,
  éttermi szolgáltatással, gyógyfürdő- és wellness szolgáltatással, rendezvényhelyszínnel (220 m2-es, 2 db 115 m2-es, 1 db 75 m2-es, 1 db 50 m2-es konferencia- és szemináriumtermek) kiegészítő programokkal (kalandpark)rendelkezik. A
  konferenciaközpont 1548 m2-es, a szobák 3 emeleten 4397 m2 területen
  helyezkednek el, mindösszesen 5945 m2. A szállodaépület szolgáltatásbővítéssel
  egybekötött felújítása mintegy 900 millió Ft.” /Forrás: eredeti dokumentum” 46
  oldal/
  Miért írtam, hogy vezetőink hazudnak?
  Azért, mert ez a program 2015-ben készült, viszont az önkormányzat 2016 április
  huszadikán tárgyalta , és látszólag keresett megoldást a hotel problémáira, majd írt ki
  pályázatot az üzemeltetésére. Tette ezt , hogy pontosan tudta mi a végső cél,
  de azt nem közölte eljátszotta a színjátékot. 2016 őszén szóbeli tájékoztatás történt, de ekkor sem került elő a valós cél. Ez számomra titkolózás, ködösítés, végső soron
  hazugság.

  Tisztelt érdeklődő hozzászólásaim, nem teljes körű elemzések, hanem figyelem felhívások lennének. A teljes anyag megtalálható a megyei önkormányzat honlapján, akit esetleg érdekel, elemezheti.

  Tisztelettel Öreg paraszt

 • azember

  Országos pályázati programalkotási klisé, a FIDESz-KDNP kormányzás szellemi tulajdona. Ennyi tudományosan öltöztetett semmitmondásért nem fizettek ekkora halom pénzt senkinek a rendszerváltás előtt, de ilyeneket akkor nem is gyártottak, hiszen a rendszer fenntartásban ilyen és ehhez hasonló eszközökre – mivel akkor nem a klientúra tagjainak, segítőinek határtalan gazdagítása volt a prioritás – nem volt szükség. Engem már 2010 előtt kiborított – a város fizikális fejlesztése tárgyában – amit néhány külső nyertes(?) pályázat író elkövetett megbízásának teljesítése során, sokszor szinte csak a város és az egyéb azonosítók átírásával, valamelyik országban köröző, alapnak bármire használható lebutított szakanyagból előállítva, melyekből kiolvasható volt(szint alatti fogalmazás, logikai rendezettség hiány, szerkesztés), hogy nagyrészt ügyintézőkkel állíttaták össze az anyagokat, melyek semmi újat nem közvetítettek a megbízó önkormányzat felé.

 • Tuskó Hopkins

  Egy cél lebeg Orbán előtt, a hatalom megtartása MINDEN áron. Ehhez kellenek az olyan hűbéresek, mint Simonka, Dávid, Sára, Lövei, stb. akiknek bármit elnéz Orbán, csak feltétel nélkül támogassák. Amennyiben szükséges a devizatartalékot osztja szét, vagy kilépünk az EU-ból ha erre van szüksége ehhez. Nem számít semmi, nincs ára semminek ha a hatalmáról van szó. Sajnos a fent említett slepp a kicsinyes érdekük miatt partnerek ebben. 2018-at is simán behúzza a Fidesz, semmi kétség sajnos. Ne legyen igazam. Jó lenne egy a kormányzáshoz értő, nem a tolvajlásra ösztökélő kormány, de erre kevés az esély.

 • azember

  Talán az EU működési hiányosságainak is betudható – a hézagos jogszabályi háttérből következően – hogy ilyet, amit az Orbán kormány művel az ország gazdaságának- és következményesen népessége mentális állapotának leépítésével, megtehet egy EU ország kormánya. Remélem, hogy ezt már észleli az EU, hiszen a támogatásuk felhasználása maga is komoly jelzés lehet ebben az irányban számukra. Olyan ez, mintha egy klub új tagja, már pár nap múlva a padlóra köpne és még neki állna följebb. Gondolom egyre jobb véleményt sikerül kiharcolnia a kormánynak országunkról, pláne hozzátéve a berangozott további háborúzást, erre az évre. Attól tartok , hogy a kulturált irányváltást eredményező megoldásokon már túl van tolva az a bizonyos talicska. Kár!

 • Tuskó Hopkins

  “Százmilliós adósságok mozognak ide-oda Simonka bevallásában

  2016 egyik fideszes botrányhősének egészen jövedelmezően alakult az év, ha abból a szempontból nézzük, hogy tavaly még 357 milliós adósság nyomta Simonka György vállát, bár “csak” kezesként (ha a hitel felvevője nem fizet, akkor a fizetési kötelezettség a kezesre hárul). Ehhez képest ez az adósság most 85 millióra csökkent, vagyis egy év alatt 270 millióval – megtippelni sem merjük, vajon mi történhetett. Mindenesetre Simonka ellen az ügyészség még tavaly ősszel tartozás fedezetének elvonása büntette miatt kezdett el nyomozni, valamint a költségvetési csalás gyanúja is felmerült, még házkutatást is volt a képviselőnél.

  Simonka neve a Mengyi Rolandot érintő korrupciós ügyben bukkant fel. Az LMP-s Hadházy Ákos az állítja, hogy Dél-Békésben ugyanaz a pályázatíró cég, a Public Sector Kft. bonyolította több nagy projekt előkészítését és pályáztatását, mint amelyik Mengyi pályázataival kapcsolatban. Az egyik, 1,8 milliárdos programot az a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány nyerte el, amelyben Simonka rokonai, munkatársai bukkannak fel. A képviselő neve akkor került elő legutóbb a sajtóban, amikor kiderült, hogy saját unokahúgától bérli otthonát havi 60 ezer forintért. A telket a két házzal akkor adta el, amikor várható volt, hogy végrehajtás áldozata lesz az ingatlan.
  A vagyonnyilatkozata szerint a képviselő eközben még mindig kisebbségi tulajdonosa a Magyar Termés Tész kft.-nek. Simonka azt a jó szokását is megtartotta, hogy nem tudja helyesen leírni az autóinak a nevét. Tavaly a Fiat Ducato-ból lett Ducató, idén pedig a lízingelt Volkswagen Paeton második és harmadik betűjét cserélte fel.”

  ĐĐĐĐĐ

 • Tuskó Hopkins

  A Magyar Narancs Simonka lopásaival foglalkozik.

  https://uploads.disquscdn.com/images/22b2f1e118c25684c313e520d98de01e2bf2b59640c7fcfb352b9d9e94b9daef.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/19ea1f4a08766eb0528797f22fbafb0c19f7baaf1cf6fd8b6e09832939ffdfde.jpg

  Csak jelzem, hogy Romániában több százezres tömeg tüntet napok óta a korrupció ellen. Mindeközben egy Magyarország nevű helyen a Simonkák és Dávidok Salamon királyt játszanak.

 • Tuskó Hopkins

  http://index.hu/belfold/2017/03/03/magyar_nemzet_letartoztattak_simonka_gyorgy_uzlettarsat/

  Lopj és gyáván bújj a mentelmi jogod mögé. Hazudj a FIDESZ-MAFFIA helyi szervezetével Dáviddal az élen az embereknek.

  Tolvajok és hazugok vagytok.

 • Tuskó Hopkins

  Ezzel a tolvajjal már több portál is foglalkozik, Dávidék pedig tovább védik és támogatják a lopásban.

  https://kolozsvaros.com/2017/03/08/a-kisvasutat-pedig-meghosszabbitjak-felcsuttol-az-uveghidon-at-gyulahazat-is-erintve-pusztaottlakaig/

  Köszönjük, Fidesz-Maffia.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

A cookie-beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás