- hirdetés -

A sport tölti ki a mindennapjait, hiszen aktívan kézilabdázik, emellett a gyerekeknek adja át tudását, akikkel imád foglalkozni. Többek között ezért is lett Antal Jenifer a Hét embere.

Több sportághoz is megvolt a tehetsége, kipróbálta az atlétikát, úszást, de mindig is csapatban szeretett lenni. Édesapja és testvére is a labdarúgás világában mozog, így egyértelmű volt, hogy a labda központi szerepet fog játszani választásában. Hódmezővásárhelyen ismerkedett meg a kézilabdával hét éves korában. Itt a korosztályos csapatokat végigjárta, sőt a tehetségét igazolva a női élvonalban is bemutatkozhatott.

Fotó: Lőkös Zsolt
Fotó: Lőkös Zsolt

– Kezdetben nem indítottak versenyeken, túl fiatal voltam, a serdülőkkel edzettem, amolyan kabalaként tekintettek rám. Pár évvel később jött össze a csapat a korosztályomban – mondta mosolyogva.

A sport családja életében központi szerepet játszik, édesapja NB I-es múlttal bír, de a mai napig, 66 évesen is aktív életet él. A példa tehát adott volt. Nem is meglepő, hogy amikor megkérdeztem kit tekint a példaképének, gondolkodás nélkül nevezte meg a szüleit.

Jobb játszani, mint koptatni a padot

Orosházára a vásárhelyi egyesület 2010-es megszűnése után került 2012-ben. Úgy érzi, karrierjében ekkor alakulhatott volna úgy, hogy élvonalbeli játékos legyen.
– 17-18 évesen félidőket kaptam felnőttben az NB I-ben. Úgy gondolom, ha a megszűnés után sikerül eligazolnom egy élvonabeli klubhoz, akkor nem itt tartanék. De egyáltalán nem bánom, hogy így alakult. Sokkal többet ér az, hogy játszok valahol, mint hogy koptassam a kispadot – mesélte.

A termen kívül a homokban is kiválóan megállta a helyét a 26 éves kézilabdázó, hiszen évekig volt az utánpótlás majd a felnőtt válogatott tagja. Csapattag volt 18 évesen annak az ifjúsági válogatottnak, amely megnyerte az Európa-bajnokságot.

A pályán is mindig a maximumot nyújtja (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A pályán is mindig a maximumot nyújtja (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az Orosházi Női Kézilabda Club színeiben az ötödik szezonját kezdte meg, tavaly óta a csapat megválasztotta csapatkapitánynak is.
– Furcsa, de jó érzés csapatkapitánynak lenni, már a vásárhelyi utánpótlás csapatokban is megválasztottak. Nem szeretek konfrontálódni, bár éppen emiatt gondolom, hogy megkaptam ezt a posztot. Szerethető személyiségnek tartom magam, nincs konfliktusom a társakkal, bármilyen problémával fordulhatnak hozzám – mondta.

„Imádok gyerekekkel foglalkozni”

Mindig is a pedagógus pályát szerette volna választani, így jelentkezett Szegedre a testnevelő-edzőire és az egészségfejlesztői szakokra. Ahogyan a kézilabda, az edzői karrierje is Hódmezővásárhelyen kezdődött.
– Imádok gyerekkel foglalkozni, szeretem átadni az alapokat. Szeretek a kislányokkal foglalkozni, mert rajtuk hétről-hétre látni a fejlődést. Két hónap alatt is óriási változásokat produkálnak, pont emiatt nem is igazán érzek magamban ambíciót, hogy felnőtt edző legyek – fogalmazott. Hozzátette, a jövőben is a fiatalokkal foglalkozna, ennek érdekében bővítené szakmai repertoárját, az úgynevezett alapozó terápia nevű képzéssel.

A kiváló balszélső – ahogy egy csapatkapitánynak kell – a pályán is élen jár. Kiváló formában játszik az idei szezonban, az Oxxo Energy Orosházi NKC egyik leggólerősebb játékosa. Orosházát mára a második otthonának tekinti, szeret itt élni, párja is ide köti, a családja sincs távol. Azt csinálhatja amit szeret: kézilabdázhat és gyerekekkel foglalkozhat.

A jövőről is szó esett. Elárulta, hogy egy-két évet szeretne még kézilabdázni, utána a gyermekvállalás kerülne a középpontba, de addig is a pályán láthatjuk gólerős játékát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.