- hirdetés -

A Szikhát menhelyen több mint kétszáz kutya várja sorsa jobbra fordulását. Az adomány mindig jól jön – december 4-én sok állatbarát döntött úgy, hogy segít.

Nagyon jól sikerült – értékelte a december 4-ére az orosházi Tesco-ba meghirdetett adománygyűjtést Szigeti Judit, az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület elnöke.

Az adományok mellett egy-egy simogatásnak is örülnek a négylábúak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az adományok mellett egy-egy simogatásnak is örülnek a négylábúak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Több mint 200 kg száraztápot és több mint 54 kiló nedves tápot kaptak a menhelyen élő kutyák. Ez a mennyiség valamivel több mint 3 napra elegendő élelmet jelent a 220 gazdátlan kutyusnak – összegezte az elnök. – Kaptunk még jutalomfalatokat, labdákat, etető tálakat, gumikesztyűket, partvist. Minden felajánlást nagyon szépen köszönünk egyesületünk tagjai, és legfőképpen a gazdátlan kutyusok nevében.

Megtudtuk, a jólelkű adományozóknak apró ajándékokkal – kis maci, toll – kedveskedtek, amit örömmel fogadtak. Szigeti Judit kiemelte, nagy segítséget jelentettek az egyesület munkáját segítő önkéntes fiatalok, számítanak rájuk a jövőben is.

A menhely számára minden segítség jól jön nem csak az év vége felé, hanem gyakorlatilag bármikor. A tisztítószerek, játékok és persze a kutyatáp gyorsan fogy, elkel az utánpótlás a Dózsa utca végén található menhelyen. Sétáltatni, simogatni is lehet a kutyusokat, nagy örömet okozhattok vele. Aki pedig anyagilag támogatná az állatvédőket, megteheti a 11733041-20038069-es számlaszámon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.