- hirdetés -

Immár hetedik alkalommal gyűltek össze közös ünneplésre a rákóczitelepiek péntek délután.

A Telepi adventet december 9-én tartották a rákóczitelepi Közösségi Háznál. Az ötlet eredete Botos Attilától és feleségétől származik, hét évvel ezelőtt szerettek volna egy olyan alkalmat az ünnepvárás időszakában, amikor együtt lehetnek az itt élők, így évről-évre megrendezik a karácsonyváró ünnepséget.

A fenyőfa most is egy felajánlónak köszönhető, a díszeket óvodások, iskolások, és rákóczitelepiek készítették – mondhatni egy közös díszítés eredménye az, hogy most és az elkövetkezendő időben ott pompázhat a Közösségi Ház előtt.

A Bácska utcai ovisok is kaptak szaloncukrot a Télapótól (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A Bácska utcai ovisok is kaptak szaloncukrot a Télapótól (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Iványi László katolikus esperesplébános, Laczki János evangélikus lelkész, Szalkai Róbert református lelkész ökumenikus áhítata után következett az ünnepi műsor, a rákóczitelepi iskolások mellett felléptek a Bácska utcai óvodások, valamint Béres Enikő és tanítványai. Közben a Télapó is tiszteletét tette a rendezvényen és szaloncukorral lepte meg a gyerekeket.

A kicsit csípős hidegben jóleső érzés volt hallani, ahogy a kürt, a furulya hangja, a karácsonyi énekek betöltik a teret és megszépítik az ünnepvárást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.