- hirdetés -

A Petőfi Művelődési Központ december 3-án, délelőtt  gyerekzsivajtól volt hangos. A Linamar Hungary Zrt. szervezett Mikulás ünnepséget, ezzel kedveskedve a munkavállalók gyermekeinek.

A vállalat vezetősége minden évben gondol az apróságokra és ez idén sem történt másképp. A program 9 órakor kezdődött, és már az előtérben többféle elfoglaltság várta az ifjúságot. A legkisebbek számára egy játszósarkot alakítottak ki a szervezők fejlesztő játékokkal, építőkockákkal, kisautókkal és fából készült kisvasúttal.

Az óvodás korúakat kifestő és színes ceruzák, míg a kisiskolásokat több kreatív állomás várta, ahol különféle apró ajándékokat készíthettek saját kezűleg. Mindenki jelentkezhetett arcfestésre, és aki időközben megéhezett, azt finom kalács és kakaó várta – olvasható beszámolójukban.

A Mikulástól kapott csomag sok finomságot rejtett (Fotó: Linamar)
A Mikulás a rajzért cserébe finomságokkal teli csomagot adott (Fotó: Linamar)

A színházteremben a Szegedi Miniszínház adott színvonalas műsort, amelyből kiderült, hogy honnan is jön a Mikulás, aki az előadás végére valóban meg is érkezett.

A gyerekek többsége bátran átvette a csomagot és még verset is szavalt a nagyszakállúnak az ajándékért cserébe, de a szégyenlősebbek sem távoztak üres kézzel. A szervezők mindenkire gondoltak, azokra a gyermekekre is, akik valamilyen allergiával vagy érzékenységgel élnek együtt, így számukra speciálisan összeállított csomaggal készült a Télapó.

Az ünnepséget követő héten pedig, mint minden évben, idén is az Orosházi Kórház gyerekosztályának kis betegeit vidították fel az ünnepségről megmaradt Mikulás csomagok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.