Akciókkal indítjuk a tavaszt! ÚjHÁZ ​vakolatok elképesztő áron! www.ilovszkytuzep.hu

Bérmegállapodás a boldogulásért és az élhető jövőért

Dél-Békésben kiemelt cél: stabil munkahelyekkel segíteni a családokat, fejlesztésekkel a vállalkozásokat, a fiataloknak pedig jövőképet nyújtani – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet Orosházán tartottak csütörtök délután. Központi téma a 2017-2018-as bérmegállapodás volt.

Komplex megoldások szükségesek a felmért problémák megoldására – emelte ki december 8-án, Orosházán Simonka György. Dél-Békés országgyűlési képviselője a minimálbér-emelésről és járulékcsökkentésről, illetve azok várható hatásairól szóló sajtótájékoztatón elmondta, komoly előrelépést hozhat az itt élőknek a 2017-2018-as bérmegállapodás, hiszen hátrányos helyzetű térségként Dél-Békés még inkább érintett.

– A komplex térségfejlesztési koncepció, a Calendula Terv keretében Dél-Békés jövőjét akarjuk építeni annak érdekében, hogy fiataljaink megélhetésre, kiszámítható jövőre találjanak – mondta Simonka, hozzátéve, az elmúlt 26 év legfontosabb megállapodása született meg a munkavállalói és a munkáltatói szervezetekkel a bértárgyaláson.

 

Békés megye lakossága évente közel 4 ezer lakossal csökken. A fiatal munkaerő helyben tartásához fontos, hogy magasabb béreket garantáljanak – hangsúlyozta Zalai Mihály megyei elnök.
– A minimálbér 15 és a szakmunkás minimálbér 25%-os emelésének kiegyenlítő szerepe lesz országszerte, az országos és a megyei átlagbér közelíthet egymáshoz. Azt várjuk, a kormány idei és jövő évi intézkedéseitől, hogy megyénk lakosságmegtartó ereje növekszik, és az elvándorlás üteme csökkenni fog – emelte ki a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.

161209_bermegallapodas_sajtotajekoztato

Dávid Zoltán polgármester megerősítette, azon dolgoznak, hogy az Orosházán élő fiataloknak olyan lehetőségeket nyújtsanak, hogy boldogulni tudjanak. A sajtótájékoztatón részt vett Fejes Róbertné, városunk alpolgármestere, az Orosházi Kistérség Többcélú társulásának elnöke, és Varga Gusztáv, Mezőkovácsháza polgármestere, a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulásának elnöke, illetve a helyszínt biztosító Pannon Fine Food Kft. HR Vezetője.

Magyar Ágnes úgy fogalmazott, a minimálbér emelését nagyon fontos lépésnek tartják, ha mindez oly módon valósul meg, hogy az emeléssel járó pluszterhet járulékoldalon kompenzálják a munkáltatóknál, akkor ez egy olyan döntés, mely hosszú távon számos területen éreztetheti pozitív hatását.

A bérmegállapodás értelmében jövőre a minimálbér 15%-kal, a szakmunkás minimálbér (garantált bérminimum) 25%-kal nő, a munkáltatói járulékok pedig 5 százalékponttal csökkennek. 2018-ban a minimálbér újabb 8%-kal, a szakmunkás minimálbér 12%-kal nő és további 2 százalékponttal csökkennek a járulékok.


Hogyan tudsz hozzászólni? Itt a segédlet
 • Tuskó Hopkins

  Az elmúlt 26 év gazdaságpolitikájának eredményeként az euroövezetben csak 4 országban alacsonyabbak a minimál órabérek. Litvánia, Lettország, Románia és Bulgária. Szégyen.

  http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/7762327/3-08122016-AP-EN.pdf/3f02c5ed-81de-49cb-a77e-74396bac2467

  Sajnos a leszakadásunk a többi országhoz képest növekszik, de ezt természetesen nem hozza le a kormánypárti sajtó.

  Az oktatáspolitika legújabb összehasonlításában is az utolsók között kullogunk.

  http://infogr.am/9dd941c5-d93b-4f2b-87fa-6c6ef9570f74

  Örülök a minimálbérek emelésének, de ettől csak felgyorsítjuk a szakadékba vezető utat, hiszen a versenyképességünk ettől önmagában nem javul, sőt romlik. Ez egy kényszer a munkaadók és a kormány részéről, hiszen – Magyarország jobban teljesít ĐĐĐĐĐ – gyakorlatilag elfogyott a használható munkaerő. Az olyan cégek is mint a Siemens, Bosch, Audi, Mercedes egymástól kénytelenek “lopkodni” a munkaerőt, mert nagyrészük külföldön boldogul sajnos.

  A versenyképesség önmagában egy sokkal fajsúlyosabb dolog – nem Simonka-szintje -, a politikai stabilitás, oktatás, infrastruktúra, stb mind-mind szükséges ahhoz, hogy egy versenyképes ország váljon ebből a leszakadó, korrupt és hazug Azerbajdzsán II-ből, amit ma Magyarországnak nevezünk. Mi ezen feltételekből állunk a legrosszabbul.

  De ma a választás megnyeréséhez sajnos elegendő a karácsonyi 10ezer forintos Erzsébet-utalvány – ennek eljuttatása is egy vicc kategória, de mit várunk ezektől – kiutalása, a sok birka meg csillogó szemmel teszi az ikszet a Fidesz-Maffia neve mellé.

 • Zoltán

  Gondolom azért várják azt a tízezer forintot mert nagy segítség a családoknak! Mondjuk a 2010-ig hatalmon lévő párt csak elvett a magyar állampolgároktól! Sokmindennel lehetne vitatkozni, de egy vitán felül áll, a Fidesz kormány törődik és megbecsüli a magyar állampolgárokat és felemeli a mélyszegénységben élőket is!

 • kisparaszt
 • Zoltán

  Ez most komoly! 2009-2013 év felmérésére hivatkozik!
  Önnel nem érdemes vitázni. Nevetséges 🙂

 • kisparaszt

  Nevetés helyett próbáljon meg olyan adatot hozni, ami alátámasztja a zagyva mondandóját kis lovag.

 • kisparaszt

  Erre meg varrjon gombot, míg tájékozódik: http://24.hu/fn/gazdasag/2016/05/19/34-milliardbol-fel-lehetne-szamolni-magyarorszagon-a-melyszegenyseget/
  Tájékoztatásul: a Videoton stadionja 15 milliárd forinton is túl van, a teljesen agyatlan kvótanépszavazás pedig legjobb esetben is 4,5 milliárdba került.

 • azember

  Hát ez így, adatok nélkül csak kampányolás, a tálékozatlanok szavazatainak megszerzéséhez!

 • Tuskó Hopkins

  Látom torkon ragadta a problémát és képes komplex rendszerekben gondolkodni. Egyszer még miniszter is lehet Önből a NER-ben. 😀

 • Tuskó Hopkins

  Ez még egyetlen NER-társnak sem sikerült, csak az üres duma megy jól. Abban hibátlanok. Mindig csak azokkal a fránya tényekkel van gondjuk.

 • Zoltán

  Igaza van,hozhattunk volna korábbi adatot csak nem készült! Vajon miért!?

 • Tuskó Hopkins

  Nem vagyok NER-tag, nem lehet igazam. De ez nem is érdekes.

  Adatok elég régóta készülnek, csak még egyetlen NER-kommentelő sem állt elő ezzel nemzetközi összehasonlításban. Egyet szívesen megtekintenék már végre ami az elmúlt lassan 7 év gazdasági, oktatási, egészségügyi eredményeit igazolja.

  Ilyenkor érdemes azt mondani, hogy egy csomót fel tudna sorolni, de most nincs kedve,

 • Helyi lakos

  Úgy tűnik már itt is megjelentek a pártutasításra kommentelők, nem csak a facebookon. Elképesztő dolgok derültek ki a Simonka védelmében történő irányított kommnetelésről.
  http://index.hu/belfold/2016/12/10/valaki_megmondja_hogyan_kommenteljenek_a_bekes_megyei_fideszesek/

 • Tuskó Hopkins

  “mondta Simonka, hozzátéve, az elmúlt 26 év legfontosabb megállapodása született meg a munkavállalói és a munkáltatói szervezetekkel a bértárgyaláson.”

  http://www.portfolio.hu/img/upload/2016/12/untitled_1-20161209.png

  GDP-arányosan Magyarországon többet adózunk mint Norvégia, Hollandia, Egyesült Királyság, Svájc.

  Ez a hazug tolvaj pedig ezt az emelést aposztrofálja az elmúlt 26 év legfontosabb sikerének.

 • Tuskó Hopkins

  Tudta? Az OECD-tagországok közül Magyarországon vonnak el a legtöbbet a minimálbérből és a magas fizetésűek járnak a legjobban. Nem hiába lett Magyarország a 4 millió szegény országa.

  A minimálbért keresők jövedelmének százalékos levonása adóként és járulékként. Amíg a cseheknél 11%-ot vonnak le a legszegényebbektől, addig nálunk ez 35%.

  https://uploads.disquscdn.com/images/1c969898bdd09c8605ce5776c7b134b18b421846ad19750971e62717f71d043e.png

  És erre büszke a Fidesz-Maffia.

 • Zoltán

  Ha már ennyire tényekről beszélnek az úrak! Szeretném “hallani” és olvasni amit az MSzP kutyák tettek a bérek emelkedése érdekében. Másolják be milyen törvénymodósítások lettek bevezetve hogy a kétkezű emberek megélhetése jobb legyen és elismertebb- megbecsültebbé válhassék!
  Említeném hogy nem fizet senki, és nincsennek protokol akadályaim!
  Szívesen találkoznék ezekkel az állnév mögé bújt okostojásokkal!
  Jelemző a baloldal képviselőjire a bujkálás és az arc nélküli vádaskodás!

 • Tuskó Hopkins

  Én meg malyd adig mek tanullok hejesen irni. Aban bisztos vaggyok, hogy nem fiszeti senki. Asz MSzp-re hivatkozni kiccsit unalmas már. A kéccer szász nappos pogram pl, ami lelytöre tete asz országot. Pontt anyira volt poppulista asz is, minta fidesz. Asz egész villágon Magyarországon fiszetik a legtöb adot és járrulékot a minimálbér uttán. De gonddolom nem ere gontolt ammikor asztat irta, hogy “kétkezű emberek megélhetése jobb legyen és elismertebb- megbecsültebbé válhassék!”. 😂

  http://index.hu/gazdasag/2016/11/28/hiaba_az_emeles_magyarorszag_sereghajto_minimalberben/

  Netuddkki

 • Zoltán

  Helyesen vagy sem, 2010 előtti adatokat nem látok felsorakoztatva, hogy mekkora béremelések voltak! Na pont ezért vagytok ti a baloldal most és azok is maradtok! 😏

 • Tuskó Hopkins

  Kedves Zoltán. Sosem szavaztam a szocikra, téves a megközelítése. Hét, azaz hetes éve Önök kormányoznak. Az a retorika, hogy 2010 előtt mi volt szánalmas. Az elmúlt hét év milyen sikerekről szól egyébként, ami az OECD-tagországok adataival mérhető? Soroljon párat kérem.

  Nézze meg a kétszer száz napos programot. Ott pont egy fenntarthatatlan béremeléssel tették a szocik a lejtőre az országot. Legalább annyira rosszul vagyok a szociktól, mint Ön.

 • Rácz József

  Kedves “Zoltán”!

  Nem kívánok érdemben hozzászólni vitájukhoz, de szeretnék kérni Öntől valamit!

  Ön ezt írja:
  „Ha már ennyire tényekről beszélnek az úrak! Szeretném “hallani” és olvasni amit az MSzP kutyák tettek a bérek emelkedése érdekében. Másolják be milyen törvénymodósítások lettek bevezetve hogy a kétkezű emberek megélhetése jobb legyen és elismertebb- megbecsültebbé válhassék!
  2010 előtti adatokat nem látok felsorakoztatva, hogy mekkora béremelések voltak! Na pont ezért vagytok ti a baloldal most és azok is maradtok!”

  Kedves “Zoltán”!

  „Tuskó Hopkins” adatokat, táblázatokat, forrásokat idézett, mutatott be saját véleményének támogatására úgy, ahogy az egy normális vitában illik.

  Kérem, tegye Ön is ezt, és mutasson be adatokat – hiszen az Ön állításával ellentétben, milliónyi ilyen adat létezik – tényeket, táblázatokat, forrásokat a saját véleményének támogatására úgy, ahogy ez illik, és ne mástól várja el azt, hogy az Ön véleményét adatokkal támogassa meg!

  Így az olvasó össze tudja vetni a két véleményt, érvrendszert, és dönteni tud arról, kinek van igaza, és kinek nem.

  Ön ezt is írta:
  „Szívesen találkoznék ezekkel az állnév mögé bújt okostojásokkal!
  Jelemző a baloldal képviselőjire a bujkálás és az arc nélküli vádaskodás!”

  Kedves “Zoltán”!

  A „Zoltán” esetünkben pontosan ugyanolyan „álnév” mint a „Tuskó Hopkins” – aki egyébként nemrégiben közölte egy kommentjében a nevét – így névtelenséget számon kérni másoktól, miközben ehhez a névtelenséghez Ön is ragaszkodik, nem illő dolog!

  Kedves Zoltán!

  Ennek fényében kérem, vizsgálja felül azon sommás véleményét, hogy a „bujkálás meg az arc nélküli vádaskodás a baloldal képviselőire jellemző” hiszen mind a bujkálásban, mind az arcnélküliségben jelen pillanatban Ön az élharcos – ha lehet mondani: szélsőbalos!

  Üdvözlettel:
  Rácz József
  2016.12.29.1

 • azember

  Kedves Újszülött!
  Mert Ön itt az. Ezért nem neheztelhetünk(gondolom, hogy megszólítottjai közül ezzel mások is egyetértenek), hogy a maga számára(nem tegezem le, mert se nem családtagom, barátom, rokonom, vagy volt munkatársam, ismerősöm nem lehet) itt úgymond minden vicc új, vagyis bejegyzéseim első idejében és azóta többször is bemutatkoztam már valódi nevemmel, mint itt mások is tették még néhányan.
  Bejegyzésének kiindulási alapja ösztönösen(ez olvasható ki) az, hogy a címkézése szerinti baloldali ember a rosszindulatú és buta, míg a jobboldali a jóindulatú okos ember, akik közül csak az utóbbiak látják jól a világot! Megállapítom okostojásos és kutyás minősítő jelzőiből, hogy éppen maga lenne azon baloldaliak egyike akiket itt minősít, ha olyan lenne az igazi baloldali! De hálistennek az oldalakról fogalma sincs!
  Továbbá megkérem, hogy ne szegregáljon és az egy/félkezű embereket is becsülje! Vagy csak írjon nagyjából helyesen, adatokra és tényekre támaszkodva. Ha nem esik nehezére, akkor tegye ezt érvelve és ne neveletlenül minősítgetve!
  A magam részéről megköszönném, ha már mindenáron részt kívánna venni – itt – a vélemények cseréjében, ütköztetésében, tehát a beszélgetésben.
  Ui.: Ami még ide kívánkozik: Soha életemben egyetlen pártnak tagja nem voltam, pedig erre éppen elég időm lett volna. Azt hiszem ebből még “brüsszel” is érthet bár fogalmam sincs, hogy az kicsoda is.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

A cookie-beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás