Józsa Mihály Versfesztivál: Rózsa Judit hazahozta a különdíjat

Első alkalommal szerveztek versmondó versenyt Józsa Mihály előadóművész emlékére, éppen születésnapján, Békéscsabán. Orosháza város, egykori iskolája a Táncsics és cégünk, az Orosházi Média Kft. is támogatta a rendezvényt, amelyről a táncsicsista Rózsa Judit különdíjjal tért haza.

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek versmondó versenyt december 4-én a Csabagyöngye Kulturális Központban. Ahogy barátai ismerték, „Józsamisi” elkötelezetten tevékenykedett a magyar nyelv és kultúra ápolásáért, többek között a versmondásban bátorította azokat, akik számára – ahogy neki is – ez az önkifejezési forma adott a legtöbbet. Számos verseny alkalmával a zsűri tagjaként buzdította a versmondásra a (legtöbb esetben) diákokat, fiatalokat.

Rózsa Judit szavalata különdíjat ért a versenyen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Rózsa Judit szavalata különdíjat ért a versenyen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A békéscsabai Féling Kulturális Egyesület ennek szellemében rendezte meg az országos megmérettetést diák és felnőtt kategóriában, amelyre elsősorban a megyéből jöttek versenyzők, de érkeztek az ország távolabbi pontjairól is. Társrendező volt a helyszínt is biztosító csabai kulturális intézmény, és támogatta többek között Békéscsaba városa, valamint a Békés Megyei Önkormányzat is. Így lehetett, hogy értékes díjakat (könyvutalványokat) is kioszthatott a zsűri (amelynek megtiszteltetés volt tagja lenni).

A versenyben a Táncsics diákja, Rózsa Judit különdíjat kapott, felkészítő tanára B. Hajdu Hanna. Úgy tűnik, sorsszerű volt, hogy az előadóművész egykori alma matere gravírozott üveg plakettjét Juci haza is hozza Orosházára.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás