- hirdetés -

Első alkalommal szerveztek versmondó versenyt Józsa Mihály előadóművész emlékére, éppen születésnapján, Békéscsabán. Orosháza város, egykori iskolája a Táncsics és cégünk, az Orosházi Média Kft. is támogatta a rendezvényt, amelyről a táncsicsista Rózsa Judit különdíjjal tért haza.

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek versmondó versenyt december 4-én a Csabagyöngye Kulturális Központban. Ahogy barátai ismerték, „Józsamisi” elkötelezetten tevékenykedett a magyar nyelv és kultúra ápolásáért, többek között a versmondásban bátorította azokat, akik számára – ahogy neki is – ez az önkifejezési forma adott a legtöbbet. Számos verseny alkalmával a zsűri tagjaként buzdította a versmondásra a (legtöbb esetben) diákokat, fiatalokat.

Rózsa Judit szavalata különdíjat ért a versenyen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Rózsa Judit szavalata különdíjat ért a versenyen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A békéscsabai Féling Kulturális Egyesület ennek szellemében rendezte meg az országos megmérettetést diák és felnőtt kategóriában, amelyre elsősorban a megyéből jöttek versenyzők, de érkeztek az ország távolabbi pontjairól is. Társrendező volt a helyszínt is biztosító csabai kulturális intézmény, és támogatta többek között Békéscsaba városa, valamint a Békés Megyei Önkormányzat is. Így lehetett, hogy értékes díjakat (könyvutalványokat) is kioszthatott a zsűri (amelynek megtiszteltetés volt tagja lenni).

A versenyben a Táncsics diákja, Rózsa Judit különdíjat kapott, felkészítő tanára B. Hajdu Hanna. Úgy tűnik, sorsszerű volt, hogy az előadóművész egykori alma matere gravírozott üveg plakettjét Juci haza is hozza Orosházára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.