- hirdetés -

Hagyományos adventi, karácsonyváró rendezvényét tartotta a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesülete december 2-án. A mintegy 70 tagot számláló, tízéves egyesület jó hangulatú, bensőséges alkalma az év egyfajta lezárását jelentette.

– Az adventi rendezvényünk azóta van, amióta az egyesületünk létezik. Ez az alkalom a közös készülődés izgalmát jelenti tagjaink számára – írja beszámolójában Szilasi H. Tibor, az egyesület elnöke. – Ilyenkor együtt vásárolunk, terítünk, készítjük a szendvicseket, napokkal előtte közösen csomagoljuk az ajándékokat (idén határidő naptár és egyesületünk nevével gravírozott toll volt). Többen süteményt is sütnek, hoznak. Aztán jelenti ez az alkalom a közös együttlét, a társalgás örömét, a karácsony emelkedett hangú, csendes várakozását, a reményt és hitet a jóban, a jövőben. Mindezt csodálatosan színesíti, hogy ilyenkor mindig karácsonyhoz kötődő műsor is van: iskolások színjátszása, vagy pl. az idei: a zeneiskolánk tanárainak, diákjainak kis koncertje.

„Advent időszakában járunk. Az esti sötétben sorra gyúlnak az adventi fények. A gyertyák lángja, melege jelzi a Szentkarácsony közeledtét, hogy a várakozásban mindnyájunknak a szeretetet a megbékélést, a reménységet üzenje. Ahhoz, hogy méltók lehessünk az ünnephez, ahhoz, hogy eljusson hozzánk advent üzenete, mindenekelőtt saját magunkat kell alkalmassá tenni”- hangzott el Munkácsi Istvánné vezetőségi tag köszöntőjében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.