- hirdetés -

Az Eötvös DPSE kiválóságai, Károlyi Csilla, Fehér Benjamin és Károlyi Szabolcs összesen kilenc éremmel öregbítették az egyesület hírnevét.

December 3-4-én rendezték meg Kecskeméten a IV. Rövidpályás Uszonyosúszó Országos Bajnokságot. A rangos eseményen 17 sportegyesület versenyzői álltak rajtkőre, mely az idei év utolsó megmérettetése volt.

Az Eötvös DPSE Orosháza csapata három fővel indult a kétnapos versenyen.

Károlyi Csilla 100, 200, 400 m felszíni úszásban magyar bajnok lett, mindhárom számban új rövidpályás országos csúccsal, mellé  szerzett  egy második, és két harmadik helyet.

Fehér Benjamin is remekelt, három bronzéremmel szaporította éremgyűjteményét. 200 m uszonyos gyorsúszásban, 200 m felszíni úszásban és 400 m felszíni úszásban állhatott fel a dobogóra.

Károlyi Szabolcs pontszerző helyeken végzett.

Sikeresen szerepeltek az Eötvös DPSE búvárúszói az Országos bajnokságon.Balról:Fehér Benjamin, Károlyi Csilla, Károlyi Szabolcs (Fotó: Károlyi Csilla/Facebook)
Sikeresen szerepeltek az Eötvös DPSE búvárúszói az Országos bajnokságon.Balról:Fehér Benjamin, Károlyi Csilla, Károlyi Szabolcs
(Fotó: Károlyi Csilla/Facebook)

A Magyar Búvár Szakszövetség aranyjelvény kitüntetését is átvette Károlyi Csilla a versenyen, melyet az idei évben elért időeredményeivel érdemelt ki.

–  Nagyon örülök, hogy sikerült három számban is a dobogó tetejére állni, ráadásként mindhárom számban új rövidpályás országos csúccsal. A verseny második napján 100 méter felszíni úszásban szereztem meg a 60. országos bajnoki címemet, ami külön örömmel tölt el – nyilatkozta a verseny után a kiváló orosházi búvárúszó.

Károlyi Csilla elmondta még, hogy az edzésmunkát tovább folytatva a jövő év is tartogat fontos versenyeket. A hazai megmérettetéseken kívül, a világkupa sorozatban és az Európa-bajnokságon is szeretne indulni. A legfőbb verseny azonban számára a négyévenként rendezett Világjátékok lesz, amire két egyéni számban (100 és 200 m felszíni úszás) és a magyar női váltó tagjaként is sikerült kvalifikálnia magát, pályafutása során már a negyedik alkalommal.

Eredmények:

Károlyi Csilla:

50 m felszíni úszás 2. hely
50 m uszonyos gyorsúszás 3. hely
100 m felszíni úszás 1. hely /ocs/
100 m uszonyos gyorsúszás 3. hely
200 m felszíni úszás 1. hely /ocs/
400 m felszíni úszás  1. hely/ocs/

Fehér Benjámin:

50 m felszíni úszás 6. hely
50 m uszonyos gyorsúszás 4. hely
100 m felszíni úszás 4. hely
100 m uszonyos gyorsúszás 4. hely
200 m felszíni úszás 3. hely
200 m uszonyos gyorsúszás 3. hely
400 m felszíni úszás 3. hely

Károlyi Szabolcs:

50 m felszíni úszás  4. hely
50 m uszonyos gyorsúszás  5. hely
100 m uszonyos gyorsúszás  5. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.