- hirdetés -

Néhány tízfős karatés társasággal indult, ötszáz fős nemzetközi sportbállá nőtte ki magát az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület (OKKSZK) év végi rendezvénye. Nemes a gondolat, a szándék, hogy ha csak évente egyszer is, de együtt üljenek a fehér asztal mellé a különböző sportágak képviselői.

Az idei bálra hat ország hírességei, olimpiai és világbajnokok egész sora fogadta el az egyesület és Zsiga Zsolt meghívását. Gerard Gordeau 9. dan az IBK világszervezet holland vezetője, Alexei Gorokov, az orosz karate szövetség vezetője, sihan Gregor László, a Békés megyei Karate Szövetség elnöke – hogy csak néhány nevet említsünk a legnevesebbek közül. A karatés kiválóságok mellett más sportágak bajnokai is az Eötvös csarnokban báloztak. Kammerer Zoltán, Kőbán Rita, Növényi Norbert olimpiai bajnokok, Homonnai Luca világbajnok ezüstérmes és még sokáig sorolhatnánk a kiválóságokat.

Díjak és nívós műsor

A mintegy ötszáz bálozó elé elsőként Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere és a főszervező, sihan Zsiga Zsolt lépett és együtt nyitották meg a rendezvényt. A köszöntő után az elmúlt évekhez hasonlóan elismerések átadása következett. A rendező OKKSZK megköszönte a támogatók segítségét, díjazta a legeredményesebb sportolóit és a különlegesen sokat vállaló szülőket.

Immár kilencedik alkalommal szórakoztak a sportolók Fotó: Rosta Tibor
Immár kilencedik alkalommal szórakoztak a sportolók (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Ugyancsak hagyomány, hogy  nívós műsorral kedveskednek a bálozó vendégeknek. Most sem történt ez másként, de a törzsbálozók sem láttak még ilyet, mint ezen az estén. „Tisu” bemutatóval kezdődött a műsor Takács Andi és Takács Noémi jóvoltából (Tisu-nak nevezik azt a két mennyezetről lefüggő selyemszerű drapériát amelyeken a két lány mutatott be lélegzetelállító mutatványokat a sportcsarnok légterében).

Volt még – ugyancsak a levegőben – karikákon bemutatott gyakorlat és a két Takács jóvoltából rúdtánc bemutató is. Közben színpadra léptek a Redance táncosai Rétes Edina vezetésével és nem maradhatott el az szintén hagyományos edzői bemutató, melyet ezúttal a rendező klub hölgy edzői prezentáltak óriási sikert aratva.

A műsor után a terített asztalé és a kulináris élvezeteké volt a főszerep, aztán pedig jöhetett a zene, a tánc és a fergeteges buli hajnalig.

A sportágban világhírességeknek számító meghívott vendégekkel készült interjúkkal hamarosan jelentkezünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.