- hirdetés -

Már hagyománnyá vált az a rendezvény, amelyről a meghívott világhírű mesterek is elismerően nyilatkoztak. A negyedik nemzetközi edzőtábort sikeres övvizsgával zárták.

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) edzőtáborba hat ország 118 karatékája érkezett abból a célból, hogy az eddig megszerzett harcművészeti tudását magasabb szintre emelhesse. Az új impulzokat a magyar mesterek mellett nemzetközileg elismert orosz és a holland szakemberek bevonásával valósította meg az orosházi egyesület.

Így shihan Zsiga Zsolt meghívásának eleget téve városunkba látogatott immáron negyedik alkalommal a holland 9. danos mester kancho Gerard Gordeau, illetve először fordult meg a táborban az orosz válogatott, ötödik danos Shihan Alexey Gorokov.

Közel negyvenen tettek sikeres övvizsgát (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Közel negyvenen tettek sikeres övvizsgát (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Harmadik alkalommal járok Magyarországon, először itt az orosházi táborban. Úgy gondolom minden edzés kiválóan szolgálja a karatékák fejlődését. Emellett nem elhanyagolható tény, hogy új sportbarátságok alakulhatnak ki, de edzőként is kiváló tapasztalatszerzésnek tartom – fogalmazott az orosz mester.

Egyre jobb és minőségibb munka

A holland szakember is hasonló véleményen volt, emellett elismerően szólt a magyar karatékákról és mesterekről egyaránt.
– Az edzőtáborban évről-évre egyre jobb és minőségibb munkát végeznek. A magyar edzők szeretnek tanulni, vevőek az újra, ennek köszönhetően vannak jelen most Oroszországból is mesterek és gyorsan sajátítják el az általuk tanított új technikákat – nyilatkozott elismerően a holland.

A kilencedik danos mester felügyelete mellett történt a közel negyven fő részvételével zajló övvizsga is. Mindenki megfelelt az erőnléti és technikai elvárásoknak, emellett az adott övfokozatoknak megfelelően a meghatározott számú küzdőpartnerek ellen álltak helyt sikeresen a vizsgázók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.