- hirdetés -

Télies idővel, sztárfellépővel, forró itallal, ünnepi gondolatokkal készült a város az óriás adventi koszorún a második gyertya meggyújtására.

Fényesebbé tenni a szíveket, gondolatokat, az ünnepvárást. Úgy, hogy forduljunk egymás felé, és segítsünk azoknak, akiknek szükségük van rá – ezek a fő üzenetei a gyertyagyújtás előtt elhangzó beszédnek, amelyet Szalkay Róbertné református lelkészasszony mondott vasárnap délután a város óriás adventi koszorújánál. A közösségi események jótékony hozadékáról szólt, amelyek alkalmat adnak arra, hogy az emberek találkozzanak, egymáshoz szóljanak, egymásra mosolyogjanak.

A gyertyagyújtást megelőző ünnepi gondolatokat koruknak megfelelően tolmácsolták a református iskola diákjai.

Fellobbant a második gyertya is Fotó: Kecskeméti Krisztina
Meggyújtották a második gyertyát is (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A második adventi vasárnapon már sztárfellépő is hozzátette a maga zenés csomagját az orosházi ünnepvásárhoz. Szinetár Dóra bő félórás koncertjére sokan voltak kíváncsiak, közben fogyott a már megszokott forralt bor és tea, valamint a zsíros kenyér, amelyet sok-sok civil önkéntes készített el.

Sok újat nem lehet hozzátenni egy olyan esemény beszámolójához, amely már lassan kötött forgatókönyvével a hagyományok jellemzőit viseli, és azok biztonságával hozza össze a település lakóit. Ám minden alkalom új, hiszen várakozás előzi meg, és hiába tudjuk, mi fog történni, az éppen aktuális esemény még előttünk áll, és várjuk, hogy részesei lehessünk. Így voltak ezzel az orosháziak közül több százan ismét: elmentek a főtérre, hogy együtt legyenek részesei a gyertyagyújtásnak.

A harmadik gyertya köré december 11-én 16 órára érdemes érkezni, a Vörösmarty iskola diákjainak műsora után Caramel énekel, minden egyéb, tudják, a szokásos…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.