- hirdetés -

Az Orosháza-Kardoskút Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. Ennek apropóján ünnepi közgyűlést tartottak december 2-án, ahol elismeréseket is kiosztottak.

Az 1976-ban alakult társaság vadászai és tagjai a Petőfi Művelődési Központ egyik termében gyűltek össze a jeles alkalom miatt. Balog Valter a 40 éve sikeresen működő szervezet elnöke elárulta, jelenleg ötven tagot számlálnak.
– Sokkal többen is voltunk korábban, de sajnos mára a fiatalok körében nem olyan népszerű a vadászat. Így sajnos korosodik a társaságunk – mondta az elnök.
Pedig nagy szükség lenne az utánpótlásra, hiszen a vadászat mellett számos más tevékenységet is ellátnak a tagok. Az elnök azt is elárulta, hogy ennek érdekében igyekeznek minél több rendezvényen megjelenni, illetve bemutatókat tartanak iskoláknak, ahol az élővilágról, környezetvédelemről adnak minél szélesebb tájékoztatást.

Négy évtized - elismeréseket is átadtak a vadásztársaság ünnepi közgyűlésén (Fotó: Rosta Tibor)
Négy évtized – elismeréseket is átadtak a vadásztársaság ünnepi közgyűlésén (Fotó: Rosta Tibor)

Az eseményen részt vett a Országos Magyar Vadászkamara Békés megyei Területi Szervezetének elnöke, Hrabovszki János is, aki beszédében kiemelte, hogy az orosházi társaság kiemelkedő a többi szervezet közül, hiszen nem jellemzők az ekkora létszámmal működő társaságok. Munkájukkal nagyon sokat segítenek a megyének is.

Az ünnepi közgyűlésen köszöntötték a jubiláló tagokat is, akik 25 illetve 40 éve aktív tagjai a társaságnak. Az elismertek között szerepelt  a 90. születésnapját betöltő Király Béla, aki már az alapításnál is jelen volt.
– Tíz évig voltam az intézőbizottság tagja, ez idő alatt erdősítettük a területeket, erre vagyok a legbüszkébb – kezdte Király Béla. – Ennek az előnyét a mai napig élvezzük, hiszen itt vadászunk a legtöbbet. Az elismerésnek nagyon örülök, úgy gondolom megérdemeltem, hiszen ilyen idősen nem sokan vadásznak már – zárta szavait.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.