- hirdetés -

Patyi Ákos bronzérmet szerzett az országos bajnokságon.

Az Orosházi Judo Egyesület két versenyzője, Héjja Máté és Patyi Ákos Baján lépett tatamira az országos bajnokságon. Mindketten 40 kg-ban indulva méltó módon képviselték a várost, utóbbi fiatal bronzéremmel zárt.

Héjja Máté (b), Tóth Béla edző, Patyi Ákos
Héjja Máté (b), Tóth Béla edző, Patyi Ákos
(Fotó: egyesület)

Patyi Ákos ismét bizonyította, hogy a legjobbak közé tartozik. A fiatal versenyzőnek öt mérkőzése volt, melyből hármat ipponnal idő előtt zárt. A döntőbe jutásért szoros küzdelemben maradt alul, Ákos a harmadik helyezésért az Óbuda JC versenyzőjével került szembe. Ellenfele szerzett vezetést, azonban az orosházi judos higgadt maradt, egy ellentámadást követően ippont érő dobást hajtott végre ellenfelén, megérdemelten szerzett bronzérmet. Ákos jövőre az ifjúsági korosztályban folytathatja útját – értékelte tanítványát Tóth Béla edző.

Héjja Máté hosszú kihagyást követően, nyáron kezdte újra a cselgáncsot. A fiatal versenyző felkészültségéhez képest jól teljesített, nincs miért szégyenkeznie, főleg annak tudatában, hogy az országos diákolimpiai bajnoktól a hosszabbításban egy büntetőponttal kapott csak ki. Az edzője kifejtette, jövőre Máté marad a serdülő korosztályban, ahol szorgalommal és kitartással sok szép helyezést érhet el.

A két versenyző felkészülésében derekasan kivette a részét Sárközi Gergő, Györki Dániel és Csík Dávid is. Tóth Béla edző kiemelte, az ő munkájuk nélkülözhetetlen volt az eredményes bajai szerepléshez. Az egyesület a pontversenyben a 74 klub közül a 28. helyezést érte el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.