Böczögő Dorina: két ezüst-, és egy bronzérem a világkupáról

A németországi Cottbusban megrendezett tornász világkupán Böczögő Dorina négy szeren is bejutott a döntőbe, amelyből kettőn a dobogó második fokára is felállhatott.

Nemrégen számoltunk be róla, hogy az orosházi tornász a győrben lezajlott Mesterfokú Bajnokságon kiválóan szerepelt, ám ezelőtt november közepén a világkupán kellett helytállnia.

A Torna Club Békéscsaba versenyzője felemás korláton, ugrásban és gerendán másodikként, talajon ötödikként kvalifikálta magát a döntőbe. Az ugrás döntőjében 13,899 ponttal szerezte meg az ezüstérmet, míg felemáskorláton is hasonló eredménnyel, 13,233 ponttal zárt.

– Boldog vagyok a két ezüstéremmel — értékelt Dorina a hazai tornász szövetség honlapján. — Mindkét ugrásom kiváló lett, azt tudtuk, hogy nagyjából mindenkinek hasonló erősségű ugrásai vannak, és az dönt majd, hogy ki tudja pontosabban végrehajtani. Nekem sikerült, így ez feldobott a felemáskorlátra. Az új elemet még nem mutattam be, de így is összejött a második hely, a többieknek ugyan magasabb kiindulójú gyakorlata volt, de rontottak, én viszont itt is hibátlanul teljesítettem.

Talajon végül lemaradt a dobogóról, az előkelő negyedik helyen zárta a megmérettetést. Gerendán túlteljesítette az előzetes várakozásokat Dorina, hiszen az eredményhirdetésnél bronzérmet akasztottak a nyakába.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás