- hirdetés -

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy 2 500 doboz adózatlan cigarettát, 6,5 kilogramm adózatlan vágott dohányt, 2 darab illegális pálinkafőző berendezést és megközelítőleg 370 liter pálinkát, valamint 400 liter azonosítatlan szeszt foglaltak le egy orosházi férfi házában. Az ügyben költségvetési csalás, valamint orgazdaság miatt indult eljárás.

A NAV Békés megyei pénzügyőrei egy orosházi férfi ingatlanát vizsgálták át. A ház helységeiben lévő bútorokból (szekrényekből, fotelekből) mintegy 2 500 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta, valamint 6,5 kilogramm adózatlan vágott dohány került elő. A férfi elmondta, hogy a füstölnivalót hetekkel korábban egy ismeretlentől vásárolta.

jj
A pénzügyőrök a 2500 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát az ágyneműtartóban találták meg (Fotó: NAV)

A pénzügyőrök az ingatlan hátsó helyiségében 2 darab illegális pálinkafőző berendezést, valamint megközelítőleg 370 liter pálinkát és 400 liter azonosítatlan szeszt találtak. A férfi azt közölte, hogy az üstöket ő maga készítette pálinkafőzésre, azonban engedélye nem volt hozzá.

A NAV az illegális pálinkafőző berendezéseket, az összesen 4,6 millió forint értékű adózatlan cigarettát, vágott dohányt, pálinkát, és ismeretlen szeszt lefoglalta. A pénzügyőrök a férfi ellen jövedéki eljárás indítottak és költségvetési csalás, valamit orgazdaság miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál – olvasható sajtóközleményükben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.