- hirdetés -

Újra itt az adventi időszak, a város adventi koszorúján már lobog az első gyertya lángja, Orosháza ünnepi fényárban úszik.

Advent első vasárnapján zsúfolásig megtelt a rendezvénytér, ahol a Székács József Általános Iskola és Óvoda diákjai adták elő zenés műsorukat, majd Szigethy Szilárd evangélikus iskolalelkész mondott köszöntőbeszédet.

Kiemelte: óriási megtiszteltetés számára, hogy ő gyújthatta meg a város adventi koszorújának első gyertyáját.

Kicsik és nagyok - együtt voltak az orosháziak (klikk a képre) Fotó: Palotás Rajmund
Kicsik és nagyok – együtt voltak az orosháziak (klikk a képre) Fotó: Palotás Rajmund

– Mikor készültem erre az estére, visszaemlékeztem a pár hónappal ezelőtt megrendezett TFA legerősebb tűzoltók versenyére, ahol az ország minden pontjáról és határon túlról is érkeztek lánglovagok erejüket, tudásukat és bátorságukat összemérni. Nagyobb dolog tűzoltónak, mint tűzgyújtónak lenni és néha engem is megkísért: jó lenne olyan népszerűségre szert tenni, amit a tűzoltók megkapnak elhivatott, önfeláldozó munkájuk miatt – fogalmazott a lelkész egy porral oltóval a kezében, majd hozzátette: – Nekem az a megtisztelő feladat jutott, ami lehet kevésbé népszerű, de számomra még értékesebb. Azért érkeztünk, hogy meggyújtsuk az első gyertyát – mondta.

Íme az Oros-haza Baráti Kör Facebook videója a gyertyagyújtásról

Az ünnepi beszéd után az emberek a barna-aranyba öltöztetett koszorú köré gyűltek, fellobbant az első adventi láng, ezzel egy időben Orosháza is fényárba borult karácsonyi dallam szállt a téren, a közönség nagy örömére.

Tea, zsíros kenyér, forralt bor

A hangulat kiegészítőjeként idén is mindenki kedvére fogyaszthatta az Oros-haza Baráti Kör által készített teát és zsíros kenyeret, a Rotary pedig szokásához híven forralt borral várta az orosháziakat.
– Igazi közösségi csapatmunka eredménye ez a rendezvény, amelyet a Petőfi Művelődési Központ szervezett. Öröm látni, hogy a munkánk eredményeként ilyen sokan vannak kint – nyilatkozta Kálmán László, az Oros-haza Baráti Kör elnöke.

A szervezet elnöke idén is arra kéri az embereket, hogy ne hagyják otthon bögréjüket, amelyben elfogyaszthatják italaikat, ezzel is óvva városunk tisztaságát és a környezetet. Aki saját bögrével érkezik, mézeskalácsot kap a forró tea mellé.

A következő adventi gyertyát december 4-én, vasárnap gyújtják meg, szintén 16 órától. Érdemes lesz akkor is a főtéren tölteni a kora estét a családdal, barátokkal, hiszen a református iskolások műsora és Szalkay Róbertné református iskolalelkész beszédét követően 17 órától Szinetár Dóra lép színpadra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.