- hirdetés -

Az Orosházi Judo Sportegyesület első felnőtt érmét Tóth Ervin szerezte az országos III. osztályú bajnokságon Tatán.

November 20-án rendezte a Magyar Judo Szövetség a III. osztályú felnőtt Országos bajnokságát a Tatai Olimpiai Központban. A versenyen 45 klub 119 versenyzője állt tatamira. Az Orosházi Judo Sportegyesületet a 81 kg-os súlycsoportban Tóth Ervin képviselte.

– Tizennyolc indulóval az egyik legnépesebb mezőny gyűlt össze a 81 kg-os súlycsoportban. Ezen a versenyen elsősorban a fiatal versenyzők indulnak, itt  készülnek fel a a felnőtt mezőnyre. Így az olyan visszatérő idősebb generációhoz tartozó, jelentős korkülönbséggel rendelkező judósoknak, mint Ervin komoly kihívást jelentettek az ellenfelek – ismertette az egyesület elnöke, Tóth Béla.

– Ervin öt mérkőzést vívott, amelyből egyet veszített el (a későbbi magyar bajnokkal, Nerpel Richárddal  szemben), és négyet megnyert, valamennyit ipponnal, idő előtt. Az elveszített mérkőzés alkalmával sem volt alárendelt az orosházi versenyző, de a korkülönbségből adódó előnyök és hátrányok azért előkerültek. Mindenképpen örülünk Ervin harmadik helyezésének, annál is inkább, mert az Orosházi Judo Sportegyesület történetében az első felnőtt eredmény született meg a hétvégén. Bízom benne, hogy az egyesületben felnövő utánpótlás generációk a felnőttek között is legalább ilyen, vagy még jobb eredményeket fognak elérni – fogalmazott Tóth Béla.

Az első helyet Nerpel Richárd (RHDSE) szerezte meg, ezüstérmes Schobert Zsombor (PKSE), bronzérmesek Tóth Ervin (Orosházi Judo SE) és Tompa Gergő (Szatymaz).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.