- hirdetés -

Vésztő polgármestere lett a hulladékgazdálkodási társulás új elnöke. A társulási ülésen bejelentették, megkapták a megfelelőségi véleményt is a DAREH Bázis Nzrt. részére.

Ülésezett november 23-án a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás (DAREH). A társulási ülésén a jelenlévők ellenszavazat nélkül, egyhangúlag megválasztották a társulás elnökének Molnár Sándort, Vésztő város polgármesterét, Görgényi Ernő gyulai polgármester indítványa alapján – tájékoztatott a társulás sajtósa.

A megválasztott új elnök javaslatára a társulás új alelnökének, ugyancsak egyhangú döntéssel Farkas Jánost Magyarcsanád polgármesterét választotta a társulási tanács. Molnár Sándor megválasztott elnök ezidáig a tárulás tulajdonában álló DAREH Bázis Nzrt. felügyelő bizottságának elnöki tisztségét is betöltötte, mely megbízatásáról az ülésen lemondott a társulás elnökévé történő megválasztására tekintettel.

A taggyűlés ezt követően Görgényi Ernő gyulai polgármester kezdeményezésére a FEB elnökének Szarvas Pétert, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármesterét választotta.

Molnár Sándor a társulás elnöke a társulási tanács ülésén bejelentette, hogy az NHKV Zrt. a mai napon megadta a megfelelőségi véleményt a DAREH Bázis Nzrt. részére. A megfelelőségi vélemény megadásával nagyon fontos lépést tett a társulás afelé, hogy rövid időn belül felálljon és elinduljon a térségi hulladékgazdálkodási rendszer – zárul a közlemény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.