- hirdetés -

Az orosházi erőemelő minden számban negyedik lett, így az összetettben is éppen hogy lecsúszott a dobogóról és az előkelő negyedik helyen zárt. Ezzel viszont lecsúszott a Világjátékokról.

Az Egyesült Államok-beli Orlandoban rendezték meg november 13-19. között az IPF Erőemelő Világbajnokságot. A floridai versenyen egyedüli magyarként emelt Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE sportolója.

Az orosháziak erőssége a +84 kg-os súlycsoportban versenyzett. Guggolásban egy sikeres gyakorlatot mutatott be a sokszoros magyar bajnok, 237,5 kg-mal — ami új országos csúcs — és ezzel a negyedik helyen végzett. Fekvenyomásban Szabó Ágnesnek három sikeres kísérlete volt, a 182,5, majd a 190 kg után a 195 kg-os súlyt is kinyomta, és ezzel ismét a negyedik helyet szerezte meg.

Szabó Ágnes mindent megtett a dobogóért (Fotó: IPF Nemzetközi Szövetség)
Szabó Ágnes mindent megtett a dobogóért (Fotó: IPF Nemzetközi Szövetség)

Két fogásnem után Ági a második helyen állt. Ezután következett a felhúzás, amiben 200 kg-ig jutott, a 210 kg már kifogott rajta, így ebben a számban is negyedik lett, miként 632,5 kg-os új országos csúccsal összetettben is. A Toldi SE emelője saját korábbi rekordját javította meg 34,5 kg-mal.

– Felemás érzések vagy inkább csalódottság fogott el, amikor a harmadik felhúzásnál begörcsöltem és ez által kiesett a rúd a kezemből. Akkor tudtam, hogy mindennek vége, pedig becsülettel készültem, hiszen jóval megdöntöttem az addigi csúcsomat, de jelen esetben ez háttérbe szorul, mert nagyon szerettem volna a dobogóra jutni – nyilatkozta a verseny után kissé csalódottan Szabó Ági.

Ági ezzel a helyezéssel sajnos nem szerzett kvótát a 2017-es Világjátékokra, pedig ez volt a legfőbb célja. Ehhez azonban a dobogón kellett volna végeznie. A szövetség azonban még bízik abban, hogy valaki visszalép, vagy megkapják a szabadkártyás indulás lehetőségét a nem olimpiai sportágak legnagyobb világversenyére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.