- hirdetés -

Újra egész estés táncelőadással áll színpadra a ReDance. A Rétes Edina vezette csapat sokakat érintő témát dolgoz fel, táncol el november 25-én 19 órától a művelődési házban. A fiatal tánctanárt kérdeztem a részletekről.

– Az a célom ezzel az előadással, hogy rávilágítsunk, mennyire nehéz, mikor 18 évesen el kell, döntenünk, mivé szeretnénk válni. Ez sok fiatalnak okoz nehézséget – mesél az elképzelésről Edina. – A többség még ilyen idős korában nem tudja, hogy mi szeretne lenni és ez „képzavart” okoz a fiatalokban.  Ugyanakkor számomra az előadás megrendezése nagy kihívás, hiszen én kis korom óta tudtam, hogy tánctanár szeretnék lenni és végig ezen az úton haladtam. Furcsa éveken át végignézni, hogy a tanítványaim egy része más cipőben jár, és igenis nehézséget okoz nekik, hogy merre induljanak.

A ReDance ezúttal "Képzavarba kerül" (Fotó: ReDance)
A ReDance ezúttal „Képzavarba kerül” (Fotó: ReDance)

– Mi a történet?

– Három különböző személyiséget fogunk bemutatni kiskorától felnőtt koráig. Éppen azért, hogy a nézők lássák, mennyi különbség van ember és ember között, tettek és tettek között, és milyen sok múlik a hozzáálláson, a kitartáson és a küzdelmen.

– Az előző előadásotok is valós problémát dolgozott fel.

– Igen, két évvel ezelőtt az Életút – egy lehetőség a változásra című produkciónkban azt mutattuk meg, mennyi mindent lehetne másképp csinálni az életben, és mennyire meghatározza a jövőnket már csak az is, hogy nem jobbra, hanem balra megyünk. Ahogy akkor, most is nagy izgalommal várjuk a nézők érdeklődését, reméljük, hasonló sikerünk lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.