- hirdetés -

Az utóbbi időben nagyon keveset – mondhatni alig – hallottunk valamit az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület Aerobik Szakosztályáról, pedig az elmúlt években sok szép eredménnyel kényeztettek minket Zsigáné Mezei Beáta tanítványai.

Mint arról beszámoltunk, november elején regionális versenyen szerepeltek és értek el sikereket az orosházi lányok. Erről, és a majd két évi „hallgatásról” kérdeztük a szakosztály vezetőt.

– A makói verseny volt a gyerekeknek a debütálás. Az elmúlt évekhez képest kategóriát váltottunk, egyel feljebb léptünk és ezen a megmérettetésen mutatkoztak be a lányok. Ez a szereplés volt az előszobája a januári diákolimpiának és a jövő évi Magyar kupa sorozatnak. Ezzel a kategóriaváltással van összefüggésben az is, hogy az utóbbi időben nem lehetett sokat hallani rólunk. Hosszabb felkészülésen vannak túl a lányok. Szükség volt az alapok megerősítésére, a gyakorlatok korrigálására. Az eddigi „challenge” kategóriához képest a mostani „basic”, komolyabb felkészültséget kíván. A csapat mellett most már egyéni számok is beléptek, és az egyéni gyakorlatokat is csiszolni kellett. Az elmúlt két évünk erről szólt, ill. a kiválások miatti átszervezésről – sorolja Beáta.

Hosszabb felkészülésen vannak túl a lányok, erősítették az alapokat, korrigálták a gyakorlatokat (Fotó: Rosta Tibor)
Hosszabb felkészülésen vannak túl a lányok, erősítették az alapokat, korrigálták a gyakorlatokat (Fotó: Rosta Tibor)

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület (OKKSZK) aerobikosai, ha elindultak egy versenyen, minimum elvárás volt a dobogó. Mint a következőkből kiderül, ez a tény a kategóriaváltás után sem változik.

– Nagyon nagyok az elvárások, hisz mindig is a dobogós helyek reményében indulunk egy-egy versenyen, ugyanakkor az itteni mezőny nagyon erős és nagyon sűrű is, sokkal nehezebb dolguk lesz a gyerekeknek a jó helyezéseket megszerezni. Vannak kiemelkedő tehetségű versenyzők köztünk, úgyhogy nagyon bízom a jó folytatásban. A következő évben szeretnénk minden Magyar Kupa fordulón ott lenni, de tervezünk a későbbiekben – persze az eredményektől függően – külföldi megmérettetéseket is, ahol igazán le lehet mérni, hogy hol és miben kell és tudunk fejlődni – zárta a szakosztályvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.