- hirdetés -

Az Orosházi Judo SE versenyzői a diákolimpiai sikerek után a Magyar Bajnokságon is remekeltek.

Százhalombattán rendezte a Magyar Judo Szövetség november 12-én a Diák C korosztály legnagyobb hazai versenyét, az egyéni és csapat Magyar Bajnokságot. A versenyen az ország több pontjáról, összesen 255-en vettek részt. Az Orosházi Judo SE két versenyzője mérettette meg magát. A 40 kg-os súlycsoportban Patyi Anna, a 27 kg-os súlycsoportban Bőte Dominik.

Anna végig koncentráltan, fegyelmezetten versenyzett, valamennyi mérkőzését idő előtt a legmagasabb, ippon értékű akcióval sikerült megnyernie, így méltán lett a súlycsoport magyar bajnoka.

Az Orosházi Judo SE team-je. Elől balról: Patyi Anna és Bőte Dominik. Középső sor balról: Tóth Béla edző, Patyi Gábor főtanácsos (szülő) Hátsó sor balról: Patyi Ákos és Szűcs Roland csapattársak (Fotó: egyesület)
Az Orosházi Judo SE team-je.
Elől balról: Patyi Anna és Bőte Dominik. Középső sor balról: Tóth Béla edző, Patyi Gábor edző
Hátsó sor balról: Patyi Ákos és Szűcs Roland csapattársak (Fotó: egyesület)

Dominik első mérkőzésén nagyon kevéssel kapott ki a később szintén harmadik helyet szerző ellenfelétől. Egy kis bátorsággal, önbizalommal másképp is végződhetett volna a mérkőzés. Szerencsére visszamérkőzéseit hozta, így nagyon szép eredmény a bajnoki 3. helyezés.

Anna és Dominik csapatbajnok is

Az egyéni versenyeket a régiós csapat magyar bajnokság követte. Az egyéni eredményeik alapján mindketten régiós válogatottként indultak a versenyen. A dél-magyarországi régió csapata – köztük Anna és Dominik – mind a fiú, mind a leány csapatversenyt megnyerte.
– A magyar bajnokság a legrangosabb kiírások közé tartozik minden korosztályban. Az itt szerzett érmek és helyezések különleges jelentőséggel bírnak, mert ezen a versenyen lesz valakiből igazi magyar bajnok, a legjobb az országban.

Úgy gondolom, az egyesület két versenyzője messze túlteljesítette várakozásainkat. Minden győzelem, amely a döntőig visz, komoly elismerést érdemel. Anna az Országos Diákolimpiai Bajnoki címével a zsebében esélyesként indult, de egy ilyen versenyen az a biztos, ami elmúlt. Nagyon büszke vagyok mind a két versenyzőmre – értékelte sportolóit Tóth Béla edző.

A tréner elmondta, ez egy olyan sportág, ahol egyedül eredményt nem érhet el az ember, ezért köszönetét fejezi ki azoknak a gyerekeknek, akik az edzéseken részt vettek társaik felkészülésében. Kiemelte Patyi Ákost és Szűcs Rolandot, akik vállalták és eljöttek segíteni a verseny előtti bemelegítésben. Az eredmények és az érmek az övéik is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.