- hirdetés -

Hosszú idők óta fennálló csatornázási problémák oldódhatnak meg a Vásárhelyi úton, ezekben a napokban is dolgoznak az Alföldvíz szakemberei. Még idén befejeződnek a munkálatok a mintegy 54 millió forintos beruházás keretében.

A munkaterület érinti a Vásárhelyi út és a Gárdonyi utca 10. szám közti, illetve a Hóvirág és a Kisfaludy Károly utca közt lévő útszakaszokat. Az ALFÖLDVÍZ Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint a munkaterületen egy speciális gravitációs közüzemi szennyvízcsatornát építenek ki, mely lehetővé teszi a szennyvíz megfelelő helyre történő szállítását anélkül, hogy szivattyút alkalmaznának. A fejlesztés hosszútávon biztosítja a gazdaságos és fenntartható szennyvízelvezetést a lakosság számára.

Régóta fennálló probléma oldódik meg hamarosan a Vásárhelyi úton lakók megelégedésére (Fotó: Domján Róbert)
Régóta fennálló probléma oldódik meg hamarosan a Vásárhelyi úton lakók megelégedésére (Fotó: Domján Róbert)

– A szennyvíztisztító telep átadása óta is rengeteget dolgozunk azon, hogy Orosházán mindenhol a legmodernebb szennyvízcsatornákat építsük ki. A Vásárhelyi úti beruházással egy modernebb és zöldebb szolgáltatást tudunk biztosítani a lakosság számára. A tisztítótelep technológiai szintje jóval magasabb az uniós követelményeknél, mindent megteszünk azért, hogy biztonságos és „zöld beruházásokat” valósítsunk meg az itt élők érdekében – fogalmaz Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere.

A most zajló fejlesztés mintegy 54 millió forintba kerül, a kivitelezést egyedi önkormányzati megrendelés alapján az ALFÖLDVÍZ Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. bonyolítja le.

– A tavaly átadott szennyvíztisztító telep az egyik legjobb példa arra, hogy Orosháza elkötelezett a környezetbarát megoldások iránt. A jelenlegi beruházással is tovább nő a lakosság életszínvonala, emelkedik a településen lévő ingatlanok értéke és bővülnek a vállalkozások működési feltételei is – hangsúlyozza a településvezető.

A kivitelező munkatársai azt kérik a lakosságtól, ha a munkaterület mellett gépkocsival haladnak el, tartsák be a KRESZ-szabályokat és legyenek körültekintők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.