- hirdetés -

Jövőre 6,6 milliárd forint jut szünidei gyermekétkeztetésre, és változik a hozzájutás feltétele is.

Idén 5,3 milliárd forint a keret, jövőre tovább emelkedik: 6,6 milliárd forint jut szünidei gyermekétkeztetésre, ami két és félszer annyi, mint 2010 előtt. Nem csupán az összeget növelték, de a hozzájutás feltételeit is javították – adta hírül az MTI.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Rétvári Bence tájékoztatása szerint eddig az önkormányzatoknak kellett pályázniuk, aminek elmulasztása esetén a rászoruló gyermekek kimaradtak az ingyenes étkezés lehetőségéből. Idéntől viszont ez már nem történhet meg, mert a családoknak kell igényelniük az ellátást, amelyet az állam minden nélkülözőnek biztosít, az önkormányzatok csak közvetítő szerepet játszanak – tette hozzá.

Most van az első olyan őszi szünet, amikor elérhető az ingyenes gyermekétkeztetés a rászorultaknak, így a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülőknek, a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetűeknek.

Az orosházi érintett gyerekek is részesülnek étkeztetésben a mostani őszi, és decemberben a téli szünet ideje alatt is, erről itt írtunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.