- hirdetés -

Rácz Norbertről van szó, aki immár második alkalommal szerzett bajnoki címet a Fodrász Magyar Bajnokságon a hétvégén. Ezúttal férfi felnőtt klasszikus szárítás kategóriában bizonyult a legjobbnak.

A fiatal fodrásztehetség tavaly indult el először a Fodrász Magyar Bajnokságon, amit azonnal meg is nyert. Akkor férfi full fashion teljes divat kategóriában győzött.

Idén október 30-án rendezték a versenyt, amelyen ezúttal 2 kategóriában állt rajthoz, pontosabban székhez: férfi felnőtt klasszikus szárításban és felnőtt férfi full fashion look teljes divat kinézetben.
– A mezőny erős volt nagyon, mint minden versenyen és természetesen mindenki nyerni ment, ahogy én is. A modellem már 9 hónapja növesztette a haját és a szakállát, én az utolsó 1-2 hónapba kezdtem el nagyon sokat gyakorolni a versenyre. 29-én éjjel 2-ig készültem, hajnal 4-kor pedig már indultunk is a versenyre. Nehezítette a szereplést, hogy megfázva, fájó torokkal csináltam végig az elmúlt napokat, de meglett a gyümölcse a sok fáradozásnak – ecsetelte a verseny és a felkészülés részleteit Norbi.

A győztes és modellje, aki egyben testvére is
A győztes és modellje, aki egyben testvére

Az eredmény önmagáért beszél

Férfi felnőtt klasszikus szárításból első helyet, míg felnőtt férfi full fashion Look teljes divat kinézetből második helyet sikerült szerezni.
– Így büszkélkedhetek egy 2015 és egy 2016-os magyar bajnoki aranyéremmel is – mondta elégedetten, hozzátéve, hogy valójában egy kategóriában akart csak indulni. –Mert nem szerettem volna egy nagyon fontos versenyen megterhelni magam 2-3 vágásban, de a verseny előtt néhány nappal felhívott Budapestről Kovács Rohoska Ádám és érdeklődött, hogy megy a felkészülés, miből indulok. Majd megbeszéltük közösen, hogy beveszek még egy kategóriát. Ez lett a felnőtt férfi klasszikus szárítás, amit végül megnyertem – mesélte.

Mint mondta, kicsi szégyenli is magát, hogy a kései döntés miatt kevés ideig készült belőle, de rájött pár technikára, amivel könnyebb szép klasszikust szárítani.
– A gyorsaságra nagy szükség is volt, mert a klasszikus szárításra 10, a full fashionra pedig 3 percem volt. Ádám és Ress Károly mesterfodrász sokat segítettek verseny előtti tanácsaikkal, de mindenki másnak, így a gádorosi polgármesteri hivatalnak, Papp Jánosnak és Nagy Mónikának is köszönöm a támogatást. Rácz Zsoltnak különösen, aki testvérként és modellként is mindenben mellettem állt- zárta beszámolóját 2016 magyar bajnoka.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.