- hirdetés -

A harmadik hétvégén is folytatódott az éremhalmozás a Toldi SE versenyzőinek jóvoltából. Az egyesület mind a hét induló sportolója dobogóra állhatott.

Október 29-én a Győr-Moson-Sopron megyei Beleden rendezték az ifjúsági, junior, felnőtt és masters fekvenyomó magyar bajnokságot.

Pogány Andrea 72 kg-ban 90 kilós nyomásával a felnőtteknél harmadik, még a masters1 kategóriában első lett. Masters1-ben az abszolút értékelésnél a legjobbnak bizonyult. 84 kg-ban Schneider Erzsébet 80 kilót teljesített, ezzel a felnőtteknél csak nehezebb testsúly miatt bronz-, masters2-ben aranyérmes lett. Masters2-ben az abszolút első helyet szerezte meg.

Lovas Mónika ismét remekül versenyzett, juniorban „mindent megnyert”

Emellett a felnőttek között is remekelt. Móni +84 kg-os kategóriában 160 kg-ot teljesített, ami egyéni csúcs, ezzel a junior kategória magyar- és abszolút bajnoka lett. Felnőtteknél a súlycsoportjában első, még az abszolút értékelésben harmadik helyen végzett.

Női csapatversenyben a felnőtt kategóriában az Orosházi Toldi SE női csapata a dobogó második fokára állhatott.

A sikeresen szereplő női szakág (Fotó:Toldi SE facebook)
A sikeresen szereplő női szakág (Fotó:Toldi SE facebook)

A férfiak sem vallottak szégyent. 74 kg-ban Paczuk Ádám 150 kg-ot nyomott, ezzel az ifjúságiaknál magyar bajnok, a junioroknál ezüstérmes lett.  Ifjúságiaknál abszolútban csak egy hajszállal lemaradva, második lett. Szabó Árpád 93 kg-os junior kategóriában 175 kg-os nyomásával magyar bajnokként zárta a versenyt. 120 kg-ban Czvitkó Balázs 130 kg-ot teljesített, ami egyéni csúcs. Így az ifiknél magyar bajnok, a junioroknál második helyezett lett. Véró Alex +120 kilogrammmos junior kategória aranyérmeseként végzett 250 kg-os nyomásával. Junior abszolútban a dobogó második fokára állhatott. Felnőtteknél a harmadik helyen végzett.

Az egyesület junior férfi csapata megnyerte a csapatversenyt.

Ezzel lezárult a három hetes folyamatos versenyszezon. Legközelebb november végén folytathatják a Toldisok az éremhalmozást – tájékoztatta az OrosCafét Szabó Ágnes sportvezető.
– Minden elismerés a két ifjúsági versenyzőnek, Paczuk Ádámnak és Czvitkó Balázsnak, akik mindhárom versenyen részt vettek és kiválóan teljesítettek, de a többi versenyzőnek is hatalmas gratuláció jár, akik eredményükkel a hétvégék folyamán öregbítették a Toldi hírnevét – mondta Szabó Ági.

További hír az egyesület háza tájáról, hogy egyedüli magyarként a Toldi SE versenyzője, Szabó Ágnes képviseli a magyar színeket november közepén az orlandói erőemelő világbajnokságon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.