- hirdetés -

Megszüntették az úthibákat, és elkészültek az útburkolati jelek is, így ismét biztonságosan lehet közlekedni nagyobb sebességgel is Rákóczitelep irányába.

Korábban is lehetett már 70-nel menni ezen az útszakaszon, azonban 2012 októberében a Magyar Közút lecsökkentette a sebességet 50 km/órára.
“A forgalom lassítása az útburkolat állapotának köszönhető, amelynek egyenetlensége már nem teszi lehetővé belterületen a megemelt sebesség alkalmazását” – indokolták akkor a döntést.

Most, 2016 októberében viszont jó hírrel szolgáltak az autósoknak: újra lehet 70-nel “hasítani” a Szentesi úton. Pontosabban annak egy részén, a Tópart utcától a helységnévjelző tábláig hajtották végre forgalmi rend változást.

– A 70 km/órás sebesség visszaállítása azért történhet meg, mert az 50 km/órás sebességkorlátozás bevezetését indokolttá tevő burkolati hibákat ütemezetten kijavítottuk, és a hosszirányú burkolati jelek felújítása is megtörtént, így nagyobb sebesség mellett is biztonságosan haladhatnak a járművek – mondta a helyszínen az OrosCafénak Korcsok Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Orosházi Mérnökségének vezetője.

Már életbe is lépett a megemelt sebességhatár (Fotó: Melega Krisztián)
Már életbe is lépett a megemelt sebességhatár (Fotó: Melega Krisztián)

Hozzátette, a forgalmi rend változásokat a közlekedők és az orosházi lakosok igényeinek figyelembevételével hajtották végre. Kedden helyezték el az utolsó 70-es táblákat az érintett útszakaszon, az új forgalmi rend pedig már életbe is lépett.

Mától tehát újra gyorsabban lehet haladni a Szentesi úton, de azért ne feledjük: a száguldás nem vezet semmi jóra!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.