- hirdetés -

Csütörtök délután szépszámú hallgatóság gyűlt össze a művelődési központ aulájában. Koszorús Oszkár helytörténész mesélte el személyes élményeit az 1956-os forradalomról, szó esett az orosházi résztvevőkről, emellett a Platán Idősek Otthona lakói műsorral készültek.
A Petőfi Művelődési Központba látogatók szó szerint megpihenhettek a múltban, hiszen a szervezők úgynevezett ’56-os büfét hoztak létre, amelynek berendezéseivel a kor hangulatát kívánták megidézni, ezzel téve még autentikusabbá az előadást.

A 60. évfordulójához érkező forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett programsorozat első állomása volt az október 20-ai előadás. A műsort Süléné Baranyai Ilona a PMK kulturális csoportvezetőjének köszöntő szavai után Csizmadia Ferencné nyitotta meg, aki szintén személyes élményeiből született, saját költeményét adta elő a publikumnak.

Ezután Koszorús Oszkár helytörténész, Orosháza díszpolgára vette át a szót és kalauzolta vissza a közönséget az akkori időkbe. Rengeteg nevet, apró történetet és személyes élményt adott át hallgatóságának. Zárószavaiban kiemelte: azt szeretné, ha méltósággal emlékeznének azokra az emberekre, akik átélték, megszenvedték a forradalmat, illetve börtönbe kerültek vagy életüket vesztették.

Az estet az ESZK Platán Idősek Otthonának lakói zárták, akik egy zenés, szavalós emlékműsorral készültek az 1956-os események tiszteletére. Műsorukat megnézhetik az Orosházi Városi Televízióban október 21-én, pénteken 13 órától, október 22-én, szombaton 11:30-tól és 19:30-tól és október 23-án, vasárnap 12 órától. Az adás ide kattintva nézhető itt az OrosCafén is.

Ezzel az 1956-os rendezvénysorozat még nem ért véget, a további programokról, eseményekről itt lehet bővebben olvasni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.