- hirdetés -

Két orosházi részesült kitüntetésben az elmúlt hétvégén Békéscsabán tizenegyedik alkalommal megrendezett Békés Megyei Príma-gálán, amelyen a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége jutalmazza a megye kiválóságait több kategóriában.

Kiváló Vállalkozó-díjat összesen heten vehettek át, köztük az orosházi L&M Fémszerkezetgyártó Kft. ügyvezető – tulajdonosa, Mészáros Zoltán. A cég 1991-ben alakult, eleinte gázkazánokat és üvegszállító állványokat gyártottak, 1998-tól tértek át könnyűszerkezetes épületek gyártására és építésére.
– Elsősorban mezőgazdasági terménytárolókat, állattartó épületeket, hűtőtárolókat, csarnokokat építünk és az indoklás szerint azért jár az elismerés, mert 25 éve működik töretlen lendülettel és főként eredményesen a vállalkozás – fogalmazott az ügyvezető.

161020_meszaros_zoltan_prima_dijas
Mészáros Zoltán átveszi a Príma-díjat

Legjelentősebb munkáik közé tartoznak a mezőhegyesi génbank tenyészbika istállóihoz készített vasszerkezetek és karámok, valamint a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt. tehénistállója, valamint fejőháza.
– Jelenleg 22 főt foglalkoztatunk és a teljes kapacitásunk foglalt, éppen egy üvegház tartószerkezetének építésén dolgozunk – mondta Mészáros Zoltán.

Közoktatás kategóriában Antali Zoltán tánctanár kapta Békés megye Príma-díját. A döntés indoklásakor elhangzott: a neves és egykori sikeres társastáncversenyző és táncpedagógus ezreket tanított meg a tánc alapjaira és a társasági élet szabályaira.

161020_antali_zoltan_prima_dijas
A legnagyobb elismerés, amit csak kaphattam – köszönte meg Antali Zoltán

– Öt évtizede vagyok a parketten, hogy stílszerű legyek és úgy érzem, pályafutásom megkoronázása ez a díj, rendkívüli büszkeséget és meghatottságot érzek – mondta hozzátéve, még sok évig szeretne táncolni, mert el sem tudja képzelni e nélkül az életét. Vallja, hogy a tánc tanít, nevel és értéket közvetít.

Kettejük mellett díjat vehetett át még egyebek mellett Hevesi Tamás énekes-zeneszerző és a Békéscsabai Atlétikai Club is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.