- hirdetés -

A kick-boxot többnyire, mint a brutális küzdősportok egyikét ismerik az emberek. Nemzetközi szinten az elmúlt 30 évben nem volt magyar versenyző, ezt törte meg az orosházi egyesület sportolója Puravecz Péter, nem is akármilyen eredménnyel.

Puravecz Péter már készül a következő versenyre (Fotó: egyesület)
Puravecz Péter már készül a következő versenyre (Fotó: egyesület)

A kick-boxban a hetedik versenyszám a tatamis és ringes szabályrendszerek között a formagyakorlat. Tekintve, hogy a gyakorlatsorok összeállítása kötetlen, az egyes elemek begyakorlása hónapokat vesz igénybe.

Azonnal a figyelem középpontjába került Puravecz Péter, kick-box mester, a Contact K.T.H.E. edzője és alapítója, amikor nemzetközi formagyakorlat bajnoki címet szerzett 2016. februárjában kemény stílusú kategóriában, Karlovacban, majd október 15-én Prágában zenés formagyakorlat kategóriában – tudtuk meg Katona Ágnestől, az egyesület titkárától.

Két hét múlva, november 6-án rendezik a Formagyakorlat Magyar Bajnokságot, amely az utolsó kvalifikálási lehetőség az Európa-bajnokságra. Az orosházi klub mesterének felkészülése már javában zajlik, ahol remélhetőleg ugyanilyen sikeresen szerepel majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.