- hirdetés -

A Magyar Kupa szerdai fordulójában az NB I-ben játszó Kisvárdát fogadta az ONKC. A hat légióst, köztük egy brazil világbajnokot, Rochát is soraiban tudó vendégcsapat erejét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a legutóbbi bajnokin legyőzte a patinás Alba Fehérvár gárdáját. Nem mi voltunk tehát a találkozó esélyesei.

OXXO Energy Orosházi NKC – Kisvárda Master Good SE 22 : 26 (13 : 15)

Magyar Kupa mérkőzés, Orosháza, Eötvös csarnok, 300 néző.
Vezette: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária

ONKC: MAKAI – Takács Fruzsina 2, Székesi – Antal – Csajbók 2, TOBAK 1, ARSENIEVIC 4. Csere: BIRÓ, Ádász – DANCSÓ 7, Butt 1, VÖRÖS 5, Molnár, Balogh, Mackaski, Takács Klaudia
Edző: Papp László

Az ellenfél legjobb dobói: Dmitrovic 11, Rocha 5, Myhovich 5

Hétméteresek: 7/6, illetve 1/1. Kiállítás: 6 perc, illetve 18 perc.

Két vendéggóllal kezdődött a találkozó a kissé megilletődött orosházi csapat hibáit azonnal lerohanás gólokkal büntette az ellenfél főként Rocha révén. Nagyobb sebesség, keményebb védelem jellemezte az első néhány percben az NB I-es gárdát. Variálták a hatos falat és az 5 plusz 1-es zavaró védekezést. Ötödik perc: 1 : 4. A tizedik percben oldódott a kezdeti elfogódottság, feljöttünk mínusz 1-re, majd a 14. percben ki is egyenlített az orosházi gárda. Makai remek napot fogott ki, egyik vendéglövést a másik után hárította, egyik bravúrt a másik után mutatta be. A 18. percben emberelőnyben a vezetést is átvettük, ekkor 10 : 9 volt az állás.

Nagyszerűen helyet álltak a lányok, annyira, hogy a 25. percben Kovács Péter, a vendégek edzője időt is kért. Ennek megvolt a hatása, bár némi szerencse is kísérte a végjátékban a Kisvárdát mert a hazai kapufák után gyors indításokkal el tudtak lépni két góllal. 13 : 15-ös vendégvezetésnél mentek pihenőre a csapatok.

A kezdeti megszeppenés után magához tért a sötét mezben játszó ONKC (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A kezdeti megszeppenés után magához tért a sötét mezben játszó ONKC (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A mérkőzés negyedik kapufáját az első, az ötödiket pedig a második támadásból lőtte meg az orosházi csapat, kis szerencsénk sem volt tehát a második félidő elején. Ennek ellenére szépen tartotta magát a hazai alakulat. Sokszor túlzottan kemény volt a vendégek védelme, aminek következtében többször emberelőnyben támadhattunk, de a román kapus Puscas jó néhányszor kifogott rajtunk. A második félidő második felében egyre több technikai hibát vétettünk és Dmitrovicot sem tudtuk tartani. A 41. és az 57. perc között csak ő szerzett kisvárdai gólt, így végül 11 találatig jutott. Az orosházi lányok egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet, bár a végére kissé érvényre jutott az ellenfél erőfölénye. Az 55. percben 20 : 24-et mutatott az eredményjelző és ezt a különbséget meg is tartotta a végéig a Kisvárda.

Tekintve a 8 kapufát, amit az ONKC lőtt a találkozón, egy kis szerencsével szorosabb lehetett volna a meccs. Ezzel együtt a jobb erőkből álló csapat megérdemelten nyerte a mérkőzést.

Kovács Péter: – A mai estén csak a győzelemnek örülhetünk.

Papp László: – Méltó ellenfelei voltunk a jobb lehetőségekkel bíró és magasabb osztályban szereplő Kisvárdának. Ma a fényesebb arcát mutatta a csapatunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.