- hirdetés -

Hatvan évvel ezelőtt történt a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye, az 1956-os forradalom és szabadságharc. Városunkban rendezvénysorozattal emlékeznek meg a budapesti egyetemisták békés tüntetéséből fegyveres konfliktussá alakuló történéséről. Összegyűjtöttük a programokat.

“Pihenj meg nálunk a múltban!” – október 19-től ’56-os büfé a művelődési központ Szokolay Sándor terem előterében.

Koszorús Oszkár helytörténész visszatekintése városunk ’56-os eseményeiről – Október 20-án, csütörtökön 17 órától a művelődési központ Szokolay Sándor terem előterében Koszorús Oszkár helytörténész visszatekintése városunk ’56-os eseményeiről, és az ESZK Platán Idősek Otthona színtársulatának emlékező műsora. Vendég: Csizmadia Ferencné.

’56-os eseményeket idéző musical az Árpád-kertben – Október 22-én, szombaton 16 órától az Árpád-kertben a Jókai Színház művészeinek az ’56-os eseményeket idéző musical műsora lesz látható. Emlékezik: Elekes Lajos alpolgármester. Társszervező a Békés Megyei Népfőiskola Alapítvány. A helyszínen ’56-os gépjárművek kiállítása lesz látható.

Megemlékezés a Történelmi Emlékparkban – Október 23-án, vasárnap 11 órától városi megemlékezés a Történelmi Emlékparkban. 10.30-tól térzene az Orosházi Fúvószenekar közreműködésével. Ünnepi igehirdetés: Ördög Endre evangélikus igazgató lelkész, Iványi László tiszteletbeli kanonok, esperes plébános, Szalkay Róbert református lelkész. Ünnepi beszéd: Dr. h.c. Szabó Péter PhD, a Kodolányi János Főiskola rektora. Közreműködnek az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai, majd koszorúzás.

“Ezerkilencszázötvenhat, te csillag” szavalóverseny – Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár és a Petőfi Művelődési Központ az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelegve szavalóversenyt rendez, meghosszabbított határidővel, október 21-ig várják a versmondók jelentkezését a szavalóversenyre. Erről részletesen itt írtunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.