- hirdetés -

Az újonc Budakalász együttesét fogadta a mai estén az Orosházi FKSE. A vendégek a legutóbbi fordulóban a Cegléd nyolc gólos legyőzésével bizonyították, hogy nem lehet őket félvállról venni és a mérkőzés igazolta is ezt a sejtést.

Orosházi FKSE-Linamar—CYEB Budakalász 26—24 (14—12)

Kézilabda NB I-es férfimérkőzés. Orosháza, 350 néző.
V.: Bonifert, Oláh.

Orosháza: MIKLÓS — KOMPORÁLY 4, Ferenczi 2, Markoszki 2, Milas 3, Levy 2, Tárkányi 2. Cs.: Herjeczki (kapus), Radojevics 1, Knezevics 3 (1), Buday 1, Antal 3, Oláh T. 2, Pásztor M. 1.
Vezetőedző: Vladan Jordovics.

Budakalász: Tamási — Parrondo 1, Szemikov 4, Mazák 1, Koncz, Sutka 2 (1), Bohács 1. Cs.: Váczi, Boros (kapusok), dr. Czina, RÉDAI 10, Józsa 3, Halász 1, Völker B., Tóth Á. 1, Holdos.
Vezetőedző: Horváth Attila.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1.

Mindkét oldalon hatos falas felállással kezdtek a csapatok, az első néhány percet gyors gólváltások uralták. Nagy küzdelem zajlott a pályán rendkívül kemény védekezéssel. Fej-fej mellett haladt a két gárda egészen a nyolcadik percig, amikor először szerezte meg a vezetést az Orosháza. Jól játszottak a hazai fiúk, elsősorban támadásban villogtak az első félidőben. Bizonyíték erre, hogy passzív játéknál is megtalálták a lehetőségeket, amikből gólt lehetett szerezni. A 15. percben Horváth Attila 9:6-os orosházi vezetésnél időt kért, de látható eredménye nem volt a beavatkozásnak. A 18. percben kettős emberhátrányba kerültek a hazaiak, de még ekkor is sikerült találatot elérni hétméteresből.

Ha az ellenfél labdát tudott szerezni, akkor Parrondo és Bohács révén rendkívül gyorsan büntettek és váltották gólra a helyzeteket. Szerencsére ez nem volt túl gyakori. A 23. perctől öt plusz egyes zavaró védekezésre állt át Horvát Attila csapata Parrondoval a zavaróban, ami némileg kizökkentette a mieinket. A vendégek hamarosan ki is egyenlítettek, de ezt újabb haza találatok követték és 14:12-es orosházi vezetésnél mehettek szünetre a csapatok.

Magabiztosan támadtam a zöld-sárgában játszó hazaiak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Magabiztosan támadtam a zöld-sárgában játszó hazaiak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második játékrészben az addig védő Miklós Gergőt Herjeczki Balázs váltotta az orosházi kapuban. Hazai kapufával, majd egy elhibázott vendégtámadásnál hazai góllal folytatódott a mérkőzés. A Budakalász részéről Rédai jeleskedett ezekben a percekben leginkább, sorra lőtte góljait a kétméteres játékos. a 38. percben 16:16-nál utol is értek minket. Antal Szabolcs és Oláh Tamás révén azonban újra az OFKSE szerezte meg az előnyt. Óriási izgalmak jellemezték a mérkőzést, különösen a második félidőt, közel egyenlő erők küzdelmét láthatta az Eötvös csarnok publikuma. A 45. percben 22:18-as vezetésnél Horváth Attila ismét időt kért, azonban az előzőhöz hasonlóan ennek sem volt azonnali, látható következménye. Továbbra is lüktető és hullámzó volt a meccs. Mindkét edző forgatta a csapatát, elsősorban a küzdelem dominált.

Aztán az 50. percben 4 gólos haza előnynél a Budakalász kinyitotta védelmét, emberfogásra és zavaróra váltottak. Azonban ezzel sem tudták kizökkenteni a hazai támadókat, az 54. percben ez addigi legnagyobb különbséget, 5 gólos orosházi előnyt mutatott az eredményjelző, 25:20. A végén, utolsó szalmaszálként egész pályás letámadással is próbálkozott a vendégcsapat, de ekkor már nem sokra mentek vele. Nyugodt előnnyel, 2 gólos különbséggel hozták le a mérkőzést a hazaiak.

Vladan Jordovics: — Ahogy vártuk, a tapasztalt ellenfelünk megnehezítette a dolgunkat. Bár néhány tiszta helyzet kimaradt, így is szép játékkal és szép gólokkal kedveskedtünk szurkolóinknak.

Horváth Attila: — Ha ezt a mérkőzést két napig játsszuk, akkor sem nyerünk. A Fair-play díj nem csak a két csapatra vonatkozik.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.