- hirdetés -

Az OKKSZKE nyolc, a Küzdő és Szabadidősport Egyesület egy éremmel tért haza az országos versenyről.

XVI. alkalommal rendezték meg október 8-án Karcagon a Nagykun Kupa országos kyokushin karate bajnokságot, ahol több mint százhatvan versenyző nevezett, formagyakorlatok és küzdelem kategóriában. Orosházát két egyesület képviselte.

O.K.K.SZ.K.E.: 4 arany, 2 ezüst, 2 bronz

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület kilenc fővel versenyzett, a karatésok  4 aranyérmet, 2 ezüstöt és 2 bronzérmet szereztek.

A versenyzőket Shihan Zsiga Zsolt 6.dan, sempai Magon Hajnalka 2.dan, sempai Olasz Attila 2.dan és sempai Zsiga Bence 1. kyu készítették fel.

A kilenc karatéka jól szerepelt (Fotó: egyesület)
A karatékák jól szerepeltek (Fotó: egyesület)

1. hely: Lipták Galló Máté, Benedek Zalán, Sebő Dávid (kata), Fábián Lara (kata)

2. hely: Juhász Martin, Boros Ádám

3. hely: Berki Beáta, Liszkai Szilárd

Küzdő és Szabadidősport Egyesület: egy ezüst és egy 4. hely

Városunk másik egyesülete is szépen helyt állt. A Küzdő és Szabadidősport Egyesület két felnőtt „C” kategóriás versenyzőt delegált a megmérettetésre.

Vacsi Imre a dobogó második fokára állhatott (Fotó: egyesület)
Vacsi Imre a dobogó második fokára állhatott (Fotó: egyesület)

Vacsi Imre -80 kg-ban indult. Küzdelmeit végig wazarival és ipponnal nyerte, viszont az utolsó küzdelemben egy több övfokozattal magasabb karatékával sorsolták össze, aki ellen sokáig vezetett, de technikai fölényének és rutinjának köszönhetően az ellenfél nyert. Imre így ezüstéremmel térhetett haza a versenyről.

Az egyesület másik versenyzője, a 45 éves Koska Zsolt a +80 kg-ban szoros küzdelmekben derekasan küzdött a nála jóval fiatalabb versenyzőkkel szemben. Példamutatóan harcolt a következő generáció karatékái között. Koska Zsolt az előkelő negyedik helyen végzett.

A versenyzőket  Fazekas Árpád sensei 3 danos kyokushin karate mester készítette fel a versenyre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.