Akciókkal indítjuk a tavaszt! ÚjHÁZ ​vakolatok elképesztő áron! www.ilovszkytuzep.hu

Miért nincsenek válaszok az interpellációkra? Kérdezi az MSZP. (Polgármesteri válasszal frissítve)

A múlt szerdai testületi ülésen feltett kérdésekre gondolnak, mert úgy látják, nem kaptak érdemi válaszokat egyikre sem.

A helyi MSZP frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót kedden Miért nem kapunk választ? címmel.

Fetser János az október 5-ei testületi ülésen történtekről elmondta, az ellenzék (és ide értette a Jobbikot is) szeretne tisztán látni a közpénzek felhasználása körül.
– 1, 7 milliárd forint körüli szabad bevétel van Orosházának egy évben, ami a különböző adókból bejön. És ez nem fejlesztésre megy, hanem évek óta különböző technikákkal feláldozza a fideszes városvezetés. Azt kértük az ülés elején, hogy név szerinti szavazással döntsünk, állítsunk fel hárompárti korrupciós bizottságot, és nézzük meg a gyanús ügyeket, hova tűnnek ezek a pénzek. A Fidesz frakció azonban – egy kivétellel – nem volt partner ebben – fogalmazott.

Az MSZP-s politikus azt is nehezményezte, hogy az interpellációkban feltett kérdéseikre sem kaptak kielégítő választ Dávid Zoltán polgármestertől, meglátása szerint azért nem, “mert a városvezetők nyakig benne vannak a korrupcióban”.

– Pedig egyértelmű kérdéseket tettünk fel. A mai napig nem tudjuk, hogyan kötődik Orosházához a Mengyi-ügyben érintett B. Szilvia, aki megjelent a helyi pályázatokban is. A fideszes Mengyi Roland ellen büntetőeljárás van folyamatban, és ezzel kapcsolatban szóba került Simonka György neve is. Nem mondták meg, hogy az Aranypatkó csárdában 500 ezer forintért ki evett és ivott közpénzből, kinek a szállását fizették, kinek a zsebébe vándorolt a Hagyományok, Ízek Versenyének 750 ezer forintos bevétele. Nem kaptunk választ, hogy magánútján Dávid Zoltán miért a hivatal gépkocsiját használta. Nem kaptunk választ, hogy egy, a hivatalban tartott rendezvényen – ahol 75 ember vett részt – mi került 1 millió 994 ezer 059 forintba. Ezek szerint 3 óra alatt személyenként 26 ezer forintot költöttek el – ismételte el a kérdéseket Fetser.

Meglátása szerint ezek a kisebb jelentőségű korrupciógyanús ügyek, és a feltett kérdésekre a város vezetése vagy egyáltalán nem kíván válaszolni, vagy teljesen másról beszélnek és a Fidesz frakció mögé bújnak.
– Mivel sorozatosan jönnek elő a gyanús ügyek, arra kérjük a Fidesz tagjait, ne legyenek cinkosak a tolvajlásban, hiszen az orosháziak pénzéről van szó. Álljon fel a bizottság, vizsgáljuk ki ezeket az ügyeket is, és a többség kezdjen el végre azon gondolkodni, hogyan lehetne ezeket a pénzeket a város fejlődésére fordítani – zárta sajtótájékoztatóját Fetser János.

Frissítés – 20:45

Dávid Zoltán polgármester az alábbi közleménnyel reagált a sajtótájékoztatóra

Dolgozunk, mert a város jövője a tét

Orosháza önkormányzata minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a város minden orosházi számára élhető legyen. Büszkék vagyunk arra, hogy jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre az elmúlt időszakban, az orosházi gyermekétkeztetés és annak támogatása az országban példaértékűnek számít, a Kodolányi főiskola Orosházára helyezi át székhelyét, és szerencsére még sorolhatnám az eredményeket. Hiszek, hiszünk abban, az orosháziak jól látják a fejlődést, és az itt élők érdekében folytatjuk a munkát.

Újabb és újabb fejlesztési források elnyeréséért dolgozunk, hogy a helyi vállalkozások tovább bővülhessenek, az orosháziak végre a nekik is járó európai színvonalú jövedelmet vihessék haza. Jobban a város hasznára lennének az ellenzéki képviselők, ha velünk együtt a megoldásokat keresnék és részt vennének az építő munkában, ahelyett, hogy folyamatosan a hangulatkeltést helyezik előtérbe.

Dolgozunk tovább az itt élőkért, ezt javasoljuk mindenkinek, aki szereti ezt a várost.

 


Hogyan tudsz hozzászólni? Itt a segédlet
 • Tuskó Hopkins

  “Nem kaptunk választ, hogy egy, a hivatalban tartott rendezvényen – ahol
  75 ember vett részt – mi került 1 millió 994 ezer 059 forintba.”

  Ezt úgy hívják, hogy közérdekű adatigénylés. Előbb-utóbb kénytelenek lesznek megmondani, hogy mire fizettettek ki a Fideszesek több milliót.

  Apropó Melega Úr. Sikerült rákérdeznie arra az önkormányzatnál, hogy hány milliót fizettek ki az együtteseknek az elmaradt koncertekért a Sör-Virsli Fesztiválon és ezért ki a felelős? Előre is köszönöm a válaszát.

 • azember

  Szinte hallom a választ Kósától: Ugye azt kérdezték, hogy a megtartott rendezvényen mi került majd 2 millió forintba? Na kérem, hát éppen az ugye, hogy meg volt tartva! 🙂

 • Bezzeg Úr

  Tuskó Úr!

  Ön nem hallotta a már hatvanhárszor kiemelt tényeket? Az összes koncertet megtartják, mint a Csík Zenekart a soron következő rendezvényen. Ez pedig ha jól kalkulálok a LibamájFesztivál. Alapesetben zenészt kifizet, az hazamegy, ha rossz idő van. Szerintem ennél jobban nem lehet megoldani egy ilyen helyzetet. Voltam már olyan koncerten, ami sokba került és a büdös életbe nem lettek bepótolva, hiszen ez van a szerződésben.

  Értékeljük mindezt pozitívan, ha már mást nem tudunk!

 • Tuskó Hopkins

  Bezzeg Úr!

  Nagyon köszönöm, hogy ezt megosztotta velem, de a kérdés nem ez volt.

  Amennyiben Ön fizeti majd a számlát, ígérem nem kérdezek ilyet. Létezik esőnap is a szerződésekben. Itt viszont újra ki kell majd fizetni azt a néhány milliót és nincs felelős.

 • Tuskó Hopkins

  “Újabb és újabb fejlesztési források elnyeréséért dolgozunk, hogy a helyi
  vállalkozások tovább bővülhessenek, az orosháziak végre a nekik is járó
  európai színvonalú jövedelmet vihessék haza.”

  A helyes megfogalmazás az lenne, hogy újabb és újabb források elnyeréséért dolgozunk, hogy Simonka és családja tovább bővülhessen.

  Hat év alatt erre a két eredményre futotta?

 • Rácz József

  Frissítés – 12:15

  Rácz József, az alábbi közleménnyel reagált, az igazságot, meg az ügyeit firtató ellenzékiek sajtótájékoztatójára:
  Dolgozok, mutyizgatok, dohányt árulok, utazgatók, a hivatalban mulatgatok, a csárdában eszegetek – iszogatok, mert így tetszik, mert urizálgatok, mert a saját jövőm építgetése fontosabb, mint Ti itt valamennyien, egyébként az ellenzék meg le van ejtve!

  Elmehetnek a pipipacsabba, mert én igenis minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a város minden orosházi számára élhetetlen legyen, és hogy mielőbb elhúzzon innen mindenki!

  Marha nagy büszkeséggel vagyok pl. arra, hogy jelentős fejlesztéseket hajtottam végre saját boldogulásom érdekében az elmúlt időszakban, miközben még arra is jutott pénzem, érkezésem, hogy az orosházi gyermekétkeztetést olyan szinten támogassam, mely az országban példaértékűnek számít!
  Igaz! – mondja az általam rajongással imádott Nőm: Ha nem lenne az országban négymillió szegénységben, másfél millió mélyszegénységben élő ember, ha nem lenne félmillió éhező gyermek, akkor nem lenne szükség a gyermekétkeztetés általam való támogatására!
  Jó! – mondom én: De akkor vajon mily érdememről is tudnék dicshimnuszokat zengeni…

  Bár az általam imádott Nőm szerint, az olyan városvezető politikus mint én – aki érdemként beszél az éhező gyerekek támogatásáról, ahelyett, hogy felszámolná azt a nyomort, mely az éhezés eredője – annak valami rövidzárlat lehet a felsőbb traktusaiban.

  Nagyot nyeltem Nőm vitriolos okoskodása után, de visszatértem:
  Lehet, hogy ezt sem az ellenzék, sem a város polgárai nem tudták, de a Kodolányi Főiskola Orosházára helyezi át székhelyét, amitől persze – ahogy az általam imádott Nőm mondotta: Még senkinek sem lesz nagyobb a kenyere, sem a fizetése! – de szerintem olyan jól hangzik.

  Szerencsére még sorolhatnám az eredményeket, de most nem jut eszembe egy sem!
  Az általam imádott Nőm szerint: Talán azért nem jut eszembe több eredmény, mert nincs is…

  Kicsit kezd már az általam imádott Nőm idegesíteni, de karakán lévén nem hagyom magam a körülményektől zavartatni, így újfent visszatérek mondandómhoz:
  Hiszek – kiváltképpen amióta „zsúrkeresztény” lettem – és a jövőben is hinni akarok abban, hogy az Orosháziakat, ha sikerül ezzel a hazug migráncs helyzettel még egy ideig rémítgetni, akkor azok félelmükben tesznek majd arra, hogy van-e fejlődés vagy nincs, hiszen láthatólag Ők sokkal jobban félnek a hazugságtól, mint a valóságtól – meg azoktól a dolgoktól, amivel még életükben nem találkoztak – mint attól, hogy lassan már lesz sem étel, sem orvosi ellátás, sem semmi!

  Ezért nyugodtan hazudhatom tovább, hogy az Orosháziak jól látják a fejlődést, és hogy én az Ő érdekükben folytatom a munkát.

  Az általam hőn imádott Nőm szerint: Talán ennyi mára elég lenne! – de én karakán lévén, újabb fejezettel bővítem soha el nem évülő érdemeim katalógusát!

  Íme:
  Újabb és újabb fejlesztési források elnyeréséért dolgozom – igaz, az általam imádott Nőm szerint: Lólengőnyi eredménnyel! – hogy a helyi vállalkozások tovább bővülhessenek, és hogy az orosháziak végre a nekik is járó európai színvonalú jövedelmet vihessék haza!
  Miközben az én rajongásig imádott Nőm, éppen azt duruzsolja búgó, érzéki hangján a fülembe: Ezeknek a szerencsétleneknek még arra sincs esélyük, hogy legalább az átlag magyar jövedelmet hazavihessék, nem hogy az európait! – tovább folytatom érdemeim hozsannáját, de őszintén mondom, ha még egyszer megszólal az általam imádott búgóhangú, esküszöm, hogy átestetem a vak kommodorén!

  Nem is tudom, mit affektál az én drága jó Nőm, hiszen ha jól menedzselem a migráncsválságot, akkor ezeknek az orosháziaknak eszükbe sem jut – nagy-nagy ijedelmükben – hogy elgondolkozzanak azon, hogy mekkora marhasággal lakatom Őket jól, mert azért arra nekem sem fussa, hogy mindenkinek a konyhaablakán át, sült galambot röptessek a bamba szájába!

  Az ellenzéknek meg azt üzenem – mielőtt újra búgó hang hagyná el az általam imádott Nőm torkát -:
  Viseltessenek irányomban a jövőben is ilyen beszari, gyáva módon, én meg aközben – hogy tehetségük kimerül az ellenem való hangulatkeltésben, a fenekembe való rúgás helyett – dolgozom tovább, magamért, a családom, meg a haverok boldogulásáért!

  Az általam e pillanatig még imádott Nőmnek meg megmondom – mint paraszt Anti az asszonyának – hogy ha nem fogja be az engem való búgó hangú cseszegetését, akkor helikopter nélkül is úgy fog repülni, mint bélgáz a gatyából!

  Nem, nem! Talán ezt azért mégsem teszem hőn imádott Nőmmel, hiszen ha úgy tartja urizáló kedvem, bele is lövethetek!

  Rácz József
  2016.10.13.

 • Rácz József

  Benne voltunka Hír Tv-ben!

  Azaz, nem Mi, hanem Simonka György – szégyenemre – térségünk és városunk Országgyűlési képviselője.

  Múlt Pénteken este, az újonnan induló Célpont című műsor azzal „tisztelt” meg minket – Orosháziakat, Dél – Békésieket – hogy Simonka „viselt ügyeinek” vizsgálatával tért vissza a képernyőkre.

  Ahogy néztem ennek a „messziről jött politikusnak” – ahogy Molnár Béla mondotta: „karakán” embernek – a szemérmetlen magyarázkodását – ennyit, a mostanában csendben lapító „harcos” Molnárunk karakán létről alkotott fogalmáról – mellyel oly mértékben kezelte ostobának a nála gyakorta műveltebb, tájékozottabb, valóban karakánabb nézőket, hogy az egyszerűen tisztes erkölcsiséggel felfoghatatlan!

  Arra gondoltam, hogy a nálunknál szerencsésebb országokban egy parlamenti képviselői megbízatás, az egy rendkívül nagy megtiszteltetés annak, aki kapja, és egy feltétel nélküli bizalom megnyilvánulása azok részéről, akik azt adják.

  A világ szerencsésebb, erkölcsösebb, emberibb részén, ezt a bizalmat csak olyan emberek érdemelhetik ki, akik erkölcseikben, tisztességükben, emberi, szakmai kvalitásaikban a legjobbak.

  Nos, szerintem Simonka György nem ilyen ember!
  Simonka egyetlen olyan tulajdonsággal sem rendelkezik, mely Őt egy emberibb, erkölcsösebb országban a nemzet, a város vezetői közé emelhette volna, akinek kijárna ez effajta tisztesség és bizalom.
  Simonka egy olyan ember, aki a mindenki számára egyértelmű tetteit sem vállalja fel, sőt, hogy annak esetleges felelőssége alól kibújjon, ha kell, hazugságokra is képes.

  Önmaga védelmében még attól sem riad vissza, hogy arcpirító magyarázkodásával „szemen illesse” elsősorban azokat, akik egykoron bizalmukkal tisztelték meg, miközben pontosan tudja, mit gondolunk róla, pontosan tudja, mi az igazság, ám erkölcsi, morális értékrendje – amit magával hozott – oly mértékben deficites, hogy az a minimálisan elvárható erkölcsös magatartásra sem képes tulajdonosát rábírni.

  Azon gondolkodtam, hogyan sikerülhetett alig húsz év alatt, egy döntően tisztes ország és városvezető politikusi garnitúrától eljutni eddig a „messziről jött” Pusztaottlaki emberig?

  Mi történt – történik – velünk, Orosháziakkal?
  Mi történt ezzel a várossal, hogy egy szűk emberöltőn belül kifordultunk józan értelmünkből, erkölcseinkből, hogy mára már hírből sem ismerjük közös ügyeinkben hozott döntéseinkben, ítélkezésünkben a józan és felelős magatartást?
  Mitől váltunk alig húsz év alatt – közös jövőnket illetően – felelős gondolkodásra képtelen, a minimális erkölcsi tartást sutba vágó okostelefon-függő konzum idiótákká?

  Hogyan juthattunk odáig, hogy az erkölcsi és emberi tisztességet a szemétre dobtuk, hogy átadjuk a helyet a felelőtlen, erkölcstelen konzumidiotizmusnak, melyben – mint „zavarót” – eltüntettük az igaz értékek, az igaz, időtálló kultúrán és történelmi hagyományokon nyugvó gondolkodást és mindennapi létet?

  Hogyan juthattunk odáig, hogy egyfajta pótlékként – a ránk jellemző igénytelenséggel – alkottunk egy primitív, értelmi tágulatunknak, gyakorta alantas ösztöneinknek, újonnan felvett „kulturális igényeinknek megfelelő” világot, melyben az össznépi seggmutogatás, és az össznemzeti bográcsozás viszi a prímet?

  Hogyan juthattunk odáig, hogy a televízió előtt ülve, csorgó nyállal és kilúgozott erkölcsiséggel bámuljuk a korunk „pillanatsztárjai” által előadott valóságsókat, meg az ilyen – olyan tehetségkutatókat – ahol némi abnormális magamutogatás árán bárki sztárrá válhat, nagyjából 1 perc erejéig – miközben százezer bográcsban rotyogtatjuk az ilyen – olyan hagyományápolásnak hazudott rendezvényen, az ilyen – olyan pörköltet, egy nagy bűzölgő pörköltködöt vonva országunk és értelmünk köré.

  Hogyan juthattunk olyan mély erkölcsi válságba, hogy közösségünk „ lacijai” ma már a nagy nyilvánosság előtt azzal érvelhetnek a Simonkák, meg a hozzá hasonlók védelmében: A másik is lop, Ő miért ne tehetné?

  Azt gondolom ez a pont az, ahol már nem Simonkáról, hanem arról a jelenségről kell és szükséges beszélni, mely Simonkát a hatalomba segítette és tartja.

  Hiszen ha továbbra is csak Simonkáról beszélünk, ha csak Őt kárhoztatjuk, éppen a lényeg, ez a beteges gondolkodás és létforma fog örök időkre úrrá lenni rajtunk, és végérvényesen maga alá temetni valamennyiünket.
  Azé a jelenségé, melynek emblematikus alakjai, a köztünk élő „lacik” akik az erkölcsi, morális evolúció „vadhajtásán” bamba tekintettel ücsörögve egy olyan világot hoztak létre, ahol erkölcsi törvénnyé, mentséggyakorlattá vált az a vélekedés: Ha a másik is lop – lopott – akkor Ő miért ne lophatna?

  Ezek a „vadhajtáson” ücsörgő sértődött kisemberek, a maguk rosszul értelmezett önbecsülésük, önérzetük, józan értelemmel megmagyarázhatatlan döntéseik védelmében létrehoztak egy izmust, a „lacizmust” mely döntően felelős azért, hogy mára a társadalom egy igen jelentős része megszűnt és képtelenné vált közös ügyeinkben felelősen, erkölcsösen élni, gondolkodni, és cselekedni.

  És mert Simonka tudja, látja, és érti a „lacizmus” mögött lévő sértődött, mellőzött kisembert, annak deformált erkölcsi és felelősségkultúráját, így könnyű a dolga, hiszen nem kell mást tennie, mint magáévá tenni a „lacizmus” kisemberének gondolkodását, felelősségkultúráját…, és lehet aratni!

  Az tehát a véleményem, hogy Simonkának a politikai közéletből való eltávolításához, az erkölcseikben „vadhajtáson” a pörköltködben vakon bolyongó „lacizmus” képviselőinek a közéletből való kiszorításán át vezet az út!

  Eljött az ideje, hogy felismerjük: A „lacizmus” egy veszélyes „fertőzés” melynek terjedését meg kell állítani, mielőtt végleg átjárja a ma még talán döntően egészséges testet!

  Látnunk kell, hogy a népfelség intézményrendszere megbukott – egyetértve Puzsér Róberttel – a vizsgán, hiszen a „lacizmus” képes volt a legyengült “népfelség elvet” jórészben felzabálni, ezáltal olyan emberek kezébe adni nemzetünk, városunk, közös életünk intézésének sorsát, akik arra sem erkölcsileg, sem szakmaértelmileg, gyakorta emberileg sem alkalmasak!

  Éppen ezért az a véleményem, határozott álláspontom, hogy a meglévő és mindent elpusztító „lacizmussal” szemben újra kell építeni az erkölcs, a tisztesség, a becsület, a józan értelem izmusát, mert ezt a veszélyesen terjedő izmust legyőzni, csak egy másik, egy emberibb, életrevalóbb, erősebb izmussal lehet!

  Minden erőt igénybe kell tehát venni ahhoz, hogy ennek a „lacizmus” nevű fertőzésnek útját álljuk!

  Sajnos, nekem olybá tűnik, hogy ehhez a feladathoz egyre kevesebben vagyunk -alkalmankét magunkra maradtunk – hiszen ebben a munkában a helyi ellenzéki politikára sem számíthatunk maradéktalanul, hiszen elnézve a már általam több alkalommal leírt gyáva, kollaborációba hajló működésüket, láthatólag a „lacizmus” befogadására való hajlam itt – ott, már az ellenzék soraiban is felütötte a fejét.

  Persze lehet, hogy a helyi politikai ellenzékiek – és nem csak a testületben helyet foglalók – is csak arra várnak, hogy mögéjük is felsorakozzon egyfajta – akár kissé más alapokon nyugvó – „lacizmus” és akkor minden sínen van!

  Nos, lehet, hogy Nekik van idejük, okuk, érdekük, kivárni bármit is, de nekünk – akik immár sokadik éve, naponta szégyenkezve, kifosztva, elszenvedjük a jövő-menő „lacizmusok” meg azok képviselőinek ámokfutását – már aligha…

  Rácz József
  2016.10.18.

 • azember

  Hát kérem! Ezzel a reagálással a polgármester még csak tett egy lapáttal ahhoz, hogy a képviselő kérdése végéről a kérdőjelet megalapozottan lehessen pontra, vagy akár felkiáltó jelre is cserélni. Szomorú!
  Sajnos ez van kicsiben is, amihez egy példám: Már több alkalommal és más közösségi fórumon is feltettem a kérdést, hogy hová vihető(hol veszik át) a háztartási veszélyes hulladék otthonainkból(az elektronikai és az olaj kivételével)? Ezt a kérdést aktuálisan azt követően tettem fel, amikor tájékoztató füzeteket is terjesztve – az idén tavasszal(több mint 10 éves kemény munkát követően) – ünnpélyes szalag átvágással átadták a DAREH orosházi létesítményeit, melyek egyike az – erre hivatott – un. hulladék udvar kellett, hogy legyen.
  Eredmény: Úgy ahogy – a megszólítás ellenére – az illetékes Önkörmányzat berkeiből nem kaptam erre választ, az ezen a platformon anno tudósító munkatárs se vette a fáradságot a válasz megkeresésére és továbbítására.
  Következtetés: Vegyük tudomásul, hogy a hatalomtól – fejétől a talpáig – egyszerűen semmire nincs válasz. Elérték, hogy megtehetik. Kutyaugatás nem hallatszik a mennyekbe, tartja a mondás.

 • Tuskó Hopkins

  Orbán G. Viktortól a következőket kérdezték Rogán Helikopterrel kapcsolatban:

  “Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterként a kormányzati tájékoztatásért is felelős. Ehhez képest ő az, akiről tudjuk, hogy nem mondott igazat a Népszabadságnak, amikor a helikopterútjáról kérdezték.

  1. Van-e ennek következménye a kormányban?
  2. Továbbra is alkalmasnak tartják Rogán Antalt a kormányzati tájékoztatás vezetésére?
  3. Az állampolgárok hogyan bízhatnak a kormányzati tájékoztatásban, amikor tudják,
  hogy a területért felelős miniszter nem mondott igazat?”

  Erre sincs válasz. A Fidesznek csak lopás, illetve a gyülekezési és szólásszabadság megszüntetése a fontos.

Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

A cookie-beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás