- hirdetés -

Az MSZP szerint törvényt sértett Simonka György. Az országgyűlési képviselő elismerte, hogy hibáztak, de szerinte a lényeg az, hogy az itt élők értették, mit szerettek volna üzenni és részt vettek a népszavazáson.

„A Nemzeti Választási Bizottság egyhangú határozata szerint a népszavazási kampányban Simonka György fideszes országgyűlési képviselő a szórólapja készítésével és terjesztésével megsértette a választási eljárásról szóló törvényben foglalt, jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.” – írja közleményében az MSZP Békés Megye 4. Számú Választókerületi Szervezete elnöksége.

„Mivel az október 2-i népszavazás érvénytelen volt, kimondhatjuk, hogy Simonka György veszíteni sem tud tisztességesen. Látjuk, hogy ebben az országban csak arról lehet népszavazást tartani, ami Orbán Viktornak és a Fidesznek megfelelő. Van, hogy kopaszokkal akadályozzák meg a nekik nem tetsző kezdeményezést. Elköltöttek mintegy 15-20 milliárd forint közpénzt az érvénytelen népszavazásukra. Békés megyében is terjesztette a kormány ‒ szintén közpénzből ‒ azt a hazug és rossz szagú kék füzetét, amely nemcsak 100% uszítás volt, hanem ugyanúgy megsértette a választási eljárásról szóló törvényt ‒ a Nemzeti Választási Bizottság határozata szerint ‒ mint most Simonka szórólapja.

Simonka György szórólapján több településvezető aláírása mások neve mellett is szerepelt. Simonka azzal védekezik, hogy „technikai hiba” történt” – fogalmaznak.

Simonka: a lényeg, hogy az emberek mit várnak tőlünk

Az MSZP közleményére saját weboldalán reagált Simonka György. Mint írja, a népszavazás előtti héten a dél-békési körzet polgármestereinek többségével közös nyilatkozatban buzdították a térségben élőket, hogy vegyenek részt az október 2-i referendumon. Hozzáteszi, az üzenet eljutott a térség lakóihoz: Békés megyében a 4. számú választókerület hozta a legmagasabb részvételi arányt a kvótaellenes népszavazáson.

„A nyomtatott közös nyilatkozatunkról hiányzik a kiadásért felelős személy megnevezése, emiatt a Nemzeti Választási Bizottság el is marasztalt. Elnézést kérek a kollégáim nevében is, hogy ezt a szükséges feljegyzést a kiáltványunkon nem szerepeltettük.

A lényeg azonban az, hogy az itt élők értik, mit szerettünk volna üzenni, és azt is, hogy ezt a kiadványt ki küldte. Arról már nem is beszélve, hogy azt is jól tudják, kik és milyen szándékból ragadnak meg minden alkalmat a feljelentésekre, a rosszindulatú rágalmak terjesztésére – ahogy ez a kiáltvány kapcsán is történt, történik.” – fogalmaz Simonka György.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.