- hirdetés -

A labdarúgó emléktornán négy település csapata mérkőzött meg egymással. A Mezőhegyes nyerte a kupát.

Október 9-én rendezték meg Orosházán a XVII. Janecska József Emléktornát, amelyen a Battonya, Mezőhegyes, Szentes és Orosháza öregfiúk csapatai emlékeztek meg az 1998-ban elhunyt Janecska Józsefről.

– Sportberkekben csak Dikinek becézett sportember a Határőr Kerületparancsnokság főszakácsaként, illetve a Határőr Dózsa labdarúgó csapat mindeneseként (szertáros, pályagondnok, beszerző, segédedző, cipőpucoló és természetesen szakács) alkotott maradandót Orosháza sportéletében. Amíg mi tisztek szalutáltunk feletteseinknek, Ő előtte minden fontos ajtó megnyílt – emlékezett egykori beosztottjára Bodrogi Béla szervező.

A 2. helyezett orosházi csapat: Hátsó sor balról jobbra:Tóth-Kása Sándor, Kunos Zoltán,Polyák László, Nyilas Elek, Cziglédszky Ákos.Elől (b):Szlopóczki Zoltán, Bányik József,Nyéki Boldizsár
A 2. helyezett orosházi csapat: Hátsó sor balról jobbra:Tóth-Kása Sándor, Kunos Zoltán,Polyák László, Nyilas Elek, Cziglédszky Ákos.Elől (b):Szlopóczki Zoltán, Bányik József,Nyéki Boldizsár

Az 1989-ben a HŐR-Dózsában játszók közül megtisztelte a tornát az egykori 14-szeres válogatott labdarúgó, Nyilas Elek.
– A mai futballból nagyon hiányoznak az ilyen típusú emberek, mint amilyen Józsi bácsi volt. Nem csak a hozzáállása és a labdarúgás szeretete volt hatalmas, hanem a közösséget összetartó ereje is – vélekedett az egykori ferencvárosi játékos. (Nyilas Elekkel készült bővebb interjúnkat később olvashatják.)

Eredmények:

Mezőhegyes – Szentes 0 – 1
HŐR-Dózsa (Orosháza) – Szentes 4 – 1
Battonya – Mezőhegyes 1 – 3
HŐR-Dózsa – Battonya 1 – 1
Szentes – Battonya 2 – 3
Mezőhegyes – HŐR-Dózsa 2 – 1

Végeredmény:

1. Mezőhegyes 6 p.

2. HŐR-Dózsa 4 p.

3. Battonya 4 p.

4. Szentes 3 p.

Különdíjasok:

Legjobb kapus: Kunos Zoltán (HŐR-Dózsa)

Gólkirály: Tóth-Kása Sándor (HŐR-Dózsa)

Legjobb játékos: Bődi Tamás (Szentes)

Az emléktorna résztvevői megkoszorúzták az Alvégi temetőben Janecska József sírját, majd közös ebéddel, sok-sok sztorival zárult a nap.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.