- hirdetés -

A felnőtteknél nem nőtt a betegek száma a hűvösebb időjárás maitt, a gyerekorvost viszont egyre többen keresik fel.

Az elmúlt hétvégéhez képest jelentősen, azaz mintegy 15 fokot hűl a hőmérséklet a hét közepére. Bár a meteorológusok jelezték a hirtelen lehűlést, tehát nem ért minket váratlanul, a szervezetünknek több idő kell az átállásra.

Dr. Soós Tibor háziorvos rendelőjét nem keresik fel többen az elmúlt napokban attól, hogy hűvösebbre fordult az idő. Néhány megfázásos tünettel találkozott a napokban, az is inkább annak a számlájára írható, hogy sokan nem veszik komolyan a réteges öltözetet. Lázzal nem járó, két-három nap alatt lezajló betegségről van szó, amit bő folyadékfogyasztással és pihenéssel orvosolhatunk.
– A szívbetegek és vérnyomás problémákkal küzdők számára ez az időjárás nagyon kedvezőtlen, a napokban valamivel többen kerestek fel ilyen jellegű problémákkal. De egyértelműen kijelenthető, nem növekedett a beteglétszám az elmúlt időszakban – emelte ki dr. Soós Tibor.

Annál többen keresik fel viszont a gyermekorvosi rendelőket torokfájással, lázzal, és ugrásszerűen megnőtt a hányásos, hasmenéses megbetegedések száma is az elmúlt napokban – tudtuk meg dr. Csányi Ágnes gyermekorvos, gasztroenterológustól. Ez utóbbi bár gyors lefolyású, de a betegség az egész családon végigmehet. – Az iskolakezdés idején mindig megnövekszik a légúti megbetegedések száma, mivel közösségbe kerülnek a gyerekek. Sok esetben lázzal jár és gyógyszeres kezeléssel orvosolható – tájékoztatott dr. Csányi Ágnes.

Nagyon fontos, hogy aki beteg, ne menjen iskolába vagy dolgozni, hogy ne terjessze tovább a betegséget! Szedjünk vitaminokat, szükséges a változatos étrend, a sok gyümölcs és zöldség, melyek erősítik az immunrendszert, és öltözködjünk rétegesen!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.