- hirdetés -

Az O.K.K.SZ.K.E. versenyzője 6. helyen végzett nehézsúlyban a 40. British Openen.

Az elmúlt 10 év legerősebb világkupa versenyét rendezték a brit nyílt karate bajnokság történetében. Crawleyben a K2 sportcsarnokban 24 ország közel 200 versenyzője indult október 1-jén.

Ifj. Zsiga Zsolt új súlycsoportban mutatkozott be (Fotó: egyesület)
Ifj. Zsiga Zsolt új súlycsoportban mutatkozott be (Fotó: egyesület)

A nőknél két súlycsoportban (könnyű- és nehézsúly), a férfiaknál három súlycsoportban (könnyű-, közép és nehézsúly) indultak világ- és Európa bajnokok. A magyar csapatot három női és két férfi  versenyző képviselte.

A magyar Kyokushin karatésok remek eredményeket értek el súlycsoportjukban: Szepesi Csenge 1. helyen, Herceg Lilla 3. helyen, ifj. Zsiga Zsolt 6. helyen végzett.

– Zsolt élete első nehézsúlyú versenyén 88,3 kg-mal a legkisebb versenyzőnek számított, ahol 32 fős tábláról indulva 2 győzelemmel és egy vereséggel zárta a megmérettetést – nyilatkozta a verseny után Zsiga Zsolt egyesületi elnök. – A  nehézsúly egyik legnagyobb sztárját, Antanas Klibaviciusot (litván Európa bajnok versenyző 200 cm, 105 kg) verte magabiztos hosszabbításos meccsen, meglepve a szakembereket is. A dobogóra jutásért az orosz Alexey Gorokhov ellen kapott ki hosszabbításban. Ez az eredmény nagyon biztató a novemberi Japán, súlycsoport nélküli világbajnokság előtt – tette hozzá.

British Open nehézsúly végeredménye:

1. hely Dmitriy Fedorov – Kazahsztán
2. hely Alexey Gorokhov – Oroszország
3. hely Kestutis Radvilla – Litvánia
4. hely Pablo Estensoro – Spanyolország
5. hely Aleksandr Karshigeev – Oroszország
6. hely ifj. Zsiga Zsolt – Magyarország
7. hely Artur Tilov – Oroszország
8. hely Vitalii Ishakhneli- Oroszország

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.