- hirdetés -

Helyi vagy a környékről származó kézműves termékeket lehet látni és vásárolni újra a főtéren, október 8-án. Az Oros-Kosár, a kézműves termékek vására legközelebb is csatlakozik egy nagyobb rendezvényhez, csakúgy, mint szeptemberben. Ezúttal a Mézesnap rendezvényébe illeszkedik a vásár, 10 órától kezdődően.

Mint megtudtuk, az Oros-Kosár mintegy 30 árust mozgatott meg eddig, az elmúlt közel egy évben, többen érkeztek a környékről is, vannak olyanok, akik csak ezen a helyen próbálkoznak az eladással. Az augusztusi kínálat talán szűkösebb volt, de legtöbbször megtaláljuk a házi sajtot, mézet és mézeskalácsot, száraztésztát, lekvárokat, pástétomokat, szörpöket, ivóleveket, fűszerféléket, de van háziszappan, kézműves ajándéktárgyak, kézimunkák, szőttesek, házi textíliák, szőnyegek, valóban egyedi ékszerek, többféle technikával.

Süteményeket kóstolhatunk, illóolajat szagolhatunk. Az árusok változónak tartják az érdeklődést és a vásárlási kedvet, de kitartanak.

Szappanok, lekvárok, sajtok és játékok - van miből válogatni (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Szappanok, lekvárok, sajtok és játékok – van miből válogatni (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A szervezés részéről Kiss László (TDM) úgy fogalmazott, a helyszínnel és az időponttal is keresik az ideálisat. Bár legutóbb éppen szombaton délután tartották, a szervezők úgy látják, a szombati piacok erősítik a vásárt, és vélhetően fordítva is igaz, ezért tartják szerencsésnek a szombat délelőtti időpontot.

A nyár folyamán programok kísérték a vásárt, amivel a családoknak a vásárlás lehetősége mellett a kikapcsolódást is elérhetővé tették. A másik állandó elemet, a kézműves foglalkoztatót az ősz és a tél folyamán is megtartják, amikor az időjárás miatt a művelődési központ lesz a helyszínük.
– Az első alkalommal megtartott Megyenapba is bekapcsolódtunk, ahol újabb partnereket sikerült találni, igyekszünk teret hódítani megyei szinten is – fogalmazott Kiss László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.