- hirdetés -

Az Orosházán működő pártok vezetőit kértük arra, hogy a népszavazás előtt mondják el véleményüket a referendumról, és arra is kíváncsiak voltunk, mire biztatják szavazóikat.

Molnár Béla (Fidesz): – A Brüsszel által erőltetett kötelező betelepítési kvóta ellentétes a magyarok és Európa érdekeivel. Együtt érzünk a háborúk üldözötteivel, de más megoldást kell találni megsegítésükre. Az elmúlt hónapok terror cselekményei is bizonyítják, Magyarország biztonságának megőrzése az elsődleges cél, ehhez a sikeres népszavazás adja a legerősebb felhatalmazást a Kormánynak a magyarok álláspontjának képviseletére. Ezért mindenkit arra buzdítok, vegyen részt a népszavazáson és szavazzon nemmel!

dr. Szabó Ervin: – Nincs olyan józan gondolkodású ember, aki ne utasítaná el a kötelező betelepítést, ezért el kell menni és nemmel kell szavazni. De a legfontosabb kérdés az, érvényes lesz-e a népszavazás? Orbán Viktor veszélybe sodorja Magyarországot: ha érvénytelen lenne a népszavazás, olyan érv kerülne Brüsszel kezébe, amivel nem lehetne mit kezdeni. Az, hogy ennek mi lenne a következménye, nem is merem végiggondolni. Ha a népszavazás érvénytelen lesz, az személyesen Orbán Viktor veresége, és akkor le kell mondania!

Fetser János (MSZP): – Ez bohózat, nem népszavazás, csak arra jó, hogy elfedje a Fideszes korrupciót, az oktatás és az egészségügy rettenetes helyzetét. Nem létező kérdésről szól, hiszen minden felelős európai politikus azt nyilatkozta, elvetették a kötelező betelepítési kvóta témáját. Elköltenek több mint 10 milliárd forintot, de ez a pénz is a fideszes haverok zsebébe vándorol. Azt javasoljuk az embereknek, ne menjenek el szavazni, mert azzal az ország jövőjét veszélyeztetik, és a Fidesz hatalmát erősítik.

Papp Róbert (DK): – A Demokratikus Koalíció arra kéri Orosháza lakosságát, ne vegyenek részt az álnépszavazáson. A megfogalmazott kérdés nem a probléma megoldásáról szól, hanem az EU gyengítéséről, Magyarország unióban maradásáról, vagy kiléptetéséről.  A kormány az égető problémákról, egészségügy, oktatás, szociálpolitika, bérek, a közpénzek, EU források „sajátos” kezeléséről szeretné elterelni a figyelmet. A DK kampányszlogenje a választókerületben: „Ha Ön otthon marad, Simonkának menni kell!”

Kiss János (Munkáspárt): – Szolidaritást vállalunk a menekültekkel, de a problémát ott kell megoldani, ahol ez kirobbant. Mi jelentettük be elsőként, el kell menni és nemmel kell szavazni, ebben a kérdésben ez az álláspont a helyes. Emiatt az “úgynevezett baloldal”, azt mondja, beálltunk a Fidesz mögé. Erről szó sincs, nem támogatjuk a Fidesz egész országra kiterjedő ámokfutását. A népszavazás arra jó, hogy a valós problémákról elterelje a figyelmet, és fenntartsa a szavazási lázat a 2018-as választásokig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.