- hirdetés -

Éppen 30 éve, hogy az SOS Gyermekfalvak  Magyarország elkezdte tevékenységét az országossal egy időben Békés megyében. Ezt a jeles évfordulót Orosházán ünnepelték meg, természetesen a torta sem hiányzott.

Tortával és igazi gyerekeknek való programokkal ünnepelt az SOS Gyermekfalvak a Táncsics gimnázium aulájában szeptember 24-én. Kézműves foglalkozások, ugrálóvár, sportos tevékenység keretében szerezhettek élményeket a nevelő családoknál élő gyermekeknek. Többen visszatértek azok közül is, akik már kirepültek a „fészekből”, de ahogy az ünnepeken szokás, együtt örültek a kisebbekkel.

Mert minden gyermek megérdemel egy otthont - szülinapi zsúr a gyerekekért (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Mert minden gyermek megérdemel egy szerető otthont – szülinapi zsúr a gyerekekért (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Éppen 30 éve, hogy az SOS Gyermekfalvak  Magyarország elkezdte tevékenységét az országossal egy időben Békés megyében. Orosházára egy éve költözött az alapítványi rendszerben működő gyermekvédelmi szervezet Battonyáról. Az új helyen új formában, ún. integrált rendszerben él 10 családban 62 gyermek. Azaz, nem egy elkülönített egységben, hanem a város több pontján. Ahogy mondják, ez a beilleszkedést segíti, hiszen ugyanúgy élhetnek a gyerekek, mint a vér szerinti szüleikkel nevelkedők.

A szervezet ezzel egy időben jelentős család-megerősítési tevékenységet is folytat, amelynek célja éppen az, hogy krízishelyzetben lévő családokat támogatva megelőzzék a gyermekek kiemelését a legerősebb kötelékek közül. A 30 család 70 gyerekkel vesz részt a programban, amelyet januárban indítottak: átmeneti anyagi segítség mellett egyéni és családterápiában vesznek részt, és közösségi jellegű szociális munkába is bevonják őket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.